Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 08 Eylül 2016 - 16:13 Yorum: 0

Başbakan, Samsun’daki projeyi örnek gösterdi

Başbakan Binali Yıldırım, 81 il valisinin katıldığı toplantıda, Samsun'da uygulanan "Geleceği Kulaç Atıyoruz" projesini örnek göstererek, bu tür projelerin...

Başbakan, Samsun’daki projeyi örnek gösterdi

Başbakan Binali Yıldırım, 81 il valisinin katıldığı toplantıda, Samsun'da uygulanan "Geleceği Kulaç Atıyoruz" projesini örnek göstererek, bu tür projelerin çoğaltılarak artmasını istedi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen "İl Valileri Toplantısı'nda 81 il valisine seslenen Başbakan Binali Yıldırım, Samsun'da Vali İbrahim Şahin tarafından 2014-2015 eğitim-öğretim yılında başlatılan "Geleceği Kulaç Atıyoruz" projesini diğer il valilerine örnek gösterdi.

Vali Şahin'in himayesinde, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla, yüzme sporunun çok küçük yaşlarda başlanıp, ileri yaşlara kadar rahatlıkla yürütülebilen bir spor olduğundan hareketle fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla 2. ve 3. sınıflara yönelik olarak "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesinden övgüyle söz eden Başbakan Binali Yıldırım, bu tür projelerin çoğaltılarak artmasını istedi.

2014-2015 eğitim-öğretim yılında başlatılan "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi ile ilk yılda 480 öğrenciye, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı sonu itibariyle de 10 bin 500 ilkokul 2. ve 3. sınıf öğrencisine yüzme sporu öğretildi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılında da devam edecek olan "Geleceğe Kulaç Atıyoruz" projesi ile 15 bin öğrenciye yüzme sporunu öğretmek amaçlanıyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber