Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Aralık 2014 - 12:08 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Kocaeli'nde:

"(TRT'de yayınlanacak Filinta dizisi) Bu diziler aynı zamanda Türkiye'nin "soft power"ı için bölgesel etkinliği ve gücü açısından önem taşıyor. Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kafkaslar'da Türk dizileri son dönemde Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulu

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Kocaeli'nde:

KOCAELİ (AA) - Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, TRT'de yayınlanacak Filinta dizisine ilişkin, "Bu diziler aynı zamanda Türkiye'nin "soft power"ı (yumuşak güç) için bölgesel etkinliği ve gücü açısından önem taşıyor. Balkanlar'da, Ortadoğu'da, Kafkaslar'da Türk dizileri son dönemde Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunuyor" dedi.

Dizinin İzmit Seka Park Film Platoları'ndaki setini gezen Akdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Akdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, devasa film platosunu gördüklerini belirterek, Avrupa'nın en büyük film platosunun kurulduğunu söyledi.

Dizi setinin birebir 19. yüzyıl Osmanlısı'ndaki İstiklal Caddesi'ni ve Pera'yı yansıttığını ifade eden Akdoğan, sadece görüntü olarak değil, binaların içinin de çekim maksadıyla kullanılabildiğini kaydetti.

Akdoğan, platoda çekilen dizinin, Osmanlı dönemine ait polisiye yapım olduğunu dile getirerek, "Osmanlı, hem adalet anlayışıyla kurulan hem de adalet anlayışıyla ayakta kalan, uzun ömürlü olan ve büyüyen bir imparatorluktu. Bu kavram üzerinden muhtevasını bu oluşturuyor. Bir adalet mücadelesi, aslında Filinta bir kumpasa uğrayan bir polis ve bir kadı. O dönemde birtakım kumpaslar, komploların aynı son dönemde olduğu gibi yaşandığını görüyoruz ama adalet ve hakkaniyet mücadelesi verildiğini de görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Türk dizileri son dönemde Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunuyor"

 TRT'nin hem Diriliş Ertuğrul hem de Osmanlı polisiyesi Filinta dizisiyle büyük çıkış halinde olduğunu vurgulayan Akdoğan, şunları kaydetti:

"Bu diziler aynı zamanda Türkiye'nin "soft power"ı için, bölgesel etkinliği ve gücü açısından önem taşıyor, Balkanlar'da, Orta Doğu'da, Kafkaslar'da Türk dizileri son dönemde Türkiye'nin tanıtımına önemli katkılarda bulunuyor. Bu yeni dizilerimizle bu misyonun daha da artacağına inanıyoruz. İnsanlar Türkçe öğreniyor. Balkanlar'da, Ortadoğu'da Türkiye'nin gerçekten cazibe merkezi haline gelmesinde, tanıtımında, ihracatında, turizminde bu dizilerin büyük rolü olduğunu söyleyebiliriz."

Akdoğan, destek için geldiklerini, kurulan setlerle Türk dizi sektörüne önemli katkılar yapılacağını sözlerini ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber