Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 19 Nisan 2014 - 14:48 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Arınç:

"Osmangazi ilçesinde çok büyük bir nüfus yaşıyor. Bu kadar nüfusun kentsel dönüşüm içinde sağlıklı bir şehirde yaşaması binalarıyla, yollarıyla, cadde, park ve meydanlarıyla, sosyal donatılarla çok daha güçlü bir şehirde yaşaması için gayret ediyoruz"

Başbakan Yardımcısı Arınç:

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesinde çok büyük bir nüfus yaşadığını belirterek, ''Bu kadar nüfusun kentsel dönüşüm içinde sağlıklı bir şehirde yaşaması binalarıyla, yollarıyla, cadde, park ve meydanlarıyla, sosyal donatılarla çok daha güçlü bir şehirde yaşaması için gayret ediyoruz" dedi.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ı makamında ziyaret eden Arınç, burada yaptığı konuşmada, Dündar'ın çok büyük bir oy oranıyla ikinci kez Osmangazi Belediye Başkanı seçildiğini hatırlattı.

Dündar'a ve çalışma arkadaşlarına başarı dileyen Arınç, "El ele vermiştik, büyük bir heyecanla kampanya yürütüldü. Osmangazi'nin güzel insanları, temiz insanları, sevgili Osmangazililer, destek oldular, bize kucak açtılar, bizi tekrar bu beldenin belediye başkanlığına layık gördüler en büyük teşekkürümüz Osmangazi'de yaşayan tüm insanlarımıza" diye konuştu.

Arınç, Osmangazi'de çok büyük bir nüfusun yaşadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu kadar nüfusun kentsel dönüşüm içinde sağlıklı bir şehirde yaşaması binalarıyla, yollarıyla, cadde, park ve meydanlarıyla, sosyal donatılarla çok daha güçlü bir şehirde yaşaması için gayret ediyoruz. Biraz evvel belediyeye girdiğimizde bazı maketleri birlikte inceledik. Bunlardan biri, Bursa'ya fevkalade güzel bir tarihi kimlik kazandıracak o da '1326 Bursa'nın inşallah en kısa zamanda yapılıp bitirilecek olması. Fetih 1453 İstanbul'da, 1326 Bursa inşallah Bursa'da, Çanakkale'de de bir benzerinin olduğunu biliyoruz. Böylece Osmanlı'nın beşiği, imparatorluğun kuruluşu, payitahtımız olan şu anda hamdolsun 6 Osmanlı padişahını, pek çok şehzadesine kucağını açmış Bursa'da kuruluşumuzu, Bursa'nın fethini, Osmanlı'yı tanıtacak bir büyük, güzel bir esere kavuşacak olmamızdır."

Bütün mahallerde güzelliklerin inşa edilmesi gerektiğini dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"Osmangazi, örnek bir dönüşümü gerçekleştirecek, halkımızı rahatsız etmeden, onlara güven sağlamak suretiyle. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının da destek ve gayretleriyle çok güzel projeler hazırlamış Sayın Başkan. Çok katlı bir yapılaşmanın dışında, şüphesiz 6, 8, 10 katlı bir yapılaşma olacak ama gökdelenlerin olmayacağı ve tarihi dokumuzun mümkün olduğu kadar korunabileceği, geniş alanlara yayılmış bir dönüşüm örneğini inşallah en kısa zamanda, bugüne kadar yapılanlarla yeni dönem için hep birlikte gerçekleştireceğiz."

Dündar da Arınç'a ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, teşekkür etti. Konuşmaların ardından Dündar, Arınç'a hat tablosu hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber