Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 19 Nisan 2014 - 17:53 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Arınç:

"Diktatörlüklerin sonunu getiren demokrasi ve seçimlerdir, iktidarları el değiştiren de seçimlerdir. Her zaman Sayın Başbakanımız da bizler de ifade ediyoruz, balans ayarı demokrasilerde tankla, tüfekle, hileyle, entrikayla değil, balans ayarları, seçim v

Başbakan Yardımcısı Arınç:

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Diktatörlüklerin sonunu getiren demokrasi ve seçimlerdir, iktidarları el değiştiren de seçimlerdir. Her zaman Sayın Başbakanımız da bizler de ifade ediyoruz, balans ayarı demokrasilerde tankla, tüfekle, hileyle, entrikayla değil, balans ayarları, seçim ve sandıkla oluyor" dedi.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'yi makamında ziyaret eden Arınç, burada yaptığı konuşmada, Yıldırım'da büyük bir başarı kazanıldığını, ilk defa adaylığını koyan Edebali'nin yüksek bir oy oranıyla seçildiğini söyledi.

Yerel seçimler sonucunda, Yıldırım'ın gibi çok önemli bir ilçede AK Parti'nin anlamlı bir başarı kazandığını dile getiren Arınç, "Yıldırım'a Bursa'ya geldiğim ilk günden itibaren tabii özel bir sempatimiz var. Burada yaşayan insanlarımız bize geçmişten beri hep güvendiler, hep destek oldular'' dedi. 

Arınç, Edebali'nin halkını seven, halk tarafından sevilen biri olduğunu belirterek, "Ben Edebali arkadaşımızın bu kadar yüksek bir destek ve güvenle adım atacağını, halkımızı kucaklayacağını, her zaman dürüst davranacağını ve kentsel dönüşüm için ortaya koyduğu ilkelere sonuna kadar sahip çıkacağına gönülden inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İlçenin başarısına katkıda bulunan kadın üyeleri de kutlayan Arınç, AK Parti Yıldırım İlçe Teşkilatındaki bir kadın üyenin "Sizlerden bunu duymak bizi onure ediyor, daha da şevk veriyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde bu çalışmadan bir kat daha fazla çalışacağız. Bizi kimse tutamaz" sözleri üzerine, "Aman ha tutalım arada canım. O kadar da değil. Yıldırım böyle işte, yıldırım gibi" dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz'a da tebrik ziyaretinde bulunan Arınç, halkın takdirinin çok güçlü ve anlamlı olduğunu, bu durum için sevinmek gerektiğini söyledi.

İlçede bir önceki seçimlerde az bir oy farkıyla AK Parti'nin kaybettiğini belirterek, "Daha sonra adli yargılamalar sebebiyle o zamanki mevcut belediye başkanı görevden el çektirildi, belediye meclisinin takdirleriyle belediye başkan vekili olarak Refik Yılmaz, takriben 3 yıla yakın bir belediye başkanlığı dönemi geçirdi" diye konuştu.

Yılmaz'ın dürüst ve samimi olarak halkına hizmet etmesi sonucu bu seçimlerde tartışmasız bir şekilde Gemlik Belediye Başkanı olduğunu dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

"Demokrasiler o kadar güçlü ki, seçimler o kadar anlamlı ki egemenliğin millette oluşu o kadar gerçek ve samimi ki demokrasiye inananların bunlardan büyük dersler çıkarması lazım. Çünkü diktatörlüklerin sonunu getiren demokrasi ve seçimlerdir, iktidarları el değiştiren de seçimlerdir. Her zaman Sayın Başbakanımız da bizler de ifade ediyoruz, balans ayarı demokrasilerde tankla, tüfekle, hileyle, entrikayla değil, balans ayarları, seçim ve sandıkla oluyor. Burada Gemlik halkının ortaya koyduğu irade, arkadaşımızın, mensup olduğu partinin çok daha güvenilir ve desteklenmeye çok daha layık oluşundadır."

Arınç, Gemlik'in depremden kolay etkilenen bir bölgede olması sebebiyle kentsel dönüşümde ve yeni Gemlik meydana getirme konusunda belediye çalışanlarına çok görev düştüğünü de sözlerine ekledi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ı da ziyaret eden Arınç, Çağlayan'ın ilçe halkıyla iyi bir iletişim kurduğunu, bileğinin hakkıyla seçimleri kazandığını belirtti.

Arınç, Çağlayan'ın adaletle, eşitlik içinde gayretle çalışacağını inandığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Orhangazi'ye devlet hastanesinin temel atma töreni için gelmiştik. Orada da Orhangazi'ye verdiğimiz sözü gerçekleştirdik. İnşallah kısa zamanda hastane inşaatının biteceğini de biliyoruz. Zaman zaman sıkıntılar çıksa da sorunlar hemen çözülüyor ve gereken fazlasıyla yapılıyor. Yakın zamanda da eğitim hayatına bir katkı olması sebebiyle bir yüksekokulun, bir meslek lisesinin de temellerinin atılacağını biliyoruz. Orhangazi, hem kamu yatırımlarında bundan sonra aslan payını alacak eksiği ne varsa hem de belediye hizmetleriyle inşallah binlerce yurttaşımıza, vatandaşımıza, iyi, güzel, gelişmiş bir Orhangazi'de yaşamanın zevkini ve lezzetini verecek."

Konuşmanın ardından Çağlayan, Arınç'a vazo ve ilçenin yöresel ürünlerinin bulunduğu bir sepet hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber