Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Temmuz 2014 - 22:08 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da (1)

Arınç: "(Cumhurbaşkanı adayları) Şahıslarıyla ilgili bir şey söylemem nezaket dışı olur ama her şey ortada. İnanıyoruz ki üç adaydan biri, Sayın Başbakanımız, bugüne kadar gösterdiği bütün başarılara bir yenisini daha ekleyecek ve inşallah 10 Ağustos akşa

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'da (1)

BURSA (AA) - Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin, "Şahıslarıyla ilgili bir şey söylemem nezaket dışı olur ama her şey ortada. İnanıyoruz ki üç adaydan biri, Sayın Başbakanımız, bugüne kadar gösterdiği bütün başarılara bir yenisini daha ekleyecek ve inşallah 10 Ağustos akşamı umarız ki birinci turda ve yüksek bir oyla cumhurbaşkanı seçilecektir" dedi.

Arınç, AK Parti Bursa İl Başkanlığınca Atıcılar Spor Kompleksi'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, Türkiye'de ramazan ayının huzur ve bereket içinde geçirildiğini ancak İslam coğrafyasının, Ortadoğu'nun bundan mahrum olduğunu söyledi.

Söz konusu ülkelerde gözyaşları, cenazeler ve feryatlar olduğunu belirten Arınç, "Tonlarca bombaların yağdığı Irak'ından tutun, en yakınımızdaki Gazze, Filistin'e kadar, Arakan Müslümanlarından bir başka coğrafyaya kadar iftarı, sahuru bilmeden, sadece cenaze kaldırmaya vakit bulamayan, gözyaşlarıyla ıslanmış bir coğrafya var. Onların da acılarını acımız bilmeliyiz. Biliyoruz da zaten" ifadesini kullandı.

Arınç, İslam aleminin, acılardan kurtulmasını diledi.

O ülkelerde de güzel ramazanlar yaşanmasını temenni eden Arınç, şöyle konuştu:

"Biz inanmış insanlarız. Ayet-i Kerimeler, Hadis-i Şerifler ne söylüyorsa onları yerine getiriyoruz. Esasen bütün Müslümanlar bilir ki doğudakinin ayağına diken batsa batıdaki bundan ıstırap duymalıdır. Hadis-i Şeriflerde söylenen, bir vücudun azaları gibiyiz; kolumuzda, gözümüzde, ayağımızda, başımızda herhangi ağrı hissetsek, bütün vücut onu nasıl hissederse, Filistin'de yağdırılan bombaların altında ölenler, Mısır'da cezaevlerinde idam gününü bekleyenler veya Budistlerin katliama uğrattığı Myanmar Müslümanlarıyla yüreklerimiz bir çarpıyor. Biz onlarla dayanışma içindeyiz. Onların kurtuluşları için, onların da gerçek, güzel ramazanlar yaşaması dileğiyle onları her an yanımızda hissediyoruz. Rabbim onları bu zulümlerden kurtarsın. Rabbim zalimleri kahhar ismiyle kahretsin, bir an evvel huzura, barışa, esenliğe, bütün Müslümanlar kavuşsun. İnanın duamız sadece bununla da sınırlı değil. Bütün masum insanların, insanlık aleminin de terörden kurtulmuş, baskıdan, zulümden arınmış bir huzurlu dünyada yaşamalarını hepimiz niyaz ediyoruz."

- "Bu işin, ona yüzde 100 layık olduğunu düşünüyoruz"

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 18 Temmuz'da Bursa'da düzenlenen mitingde vatandaşlarla bir araya geldiğini hatırlattı.

Bu mitingde, Bursa'dan Erdoğan'a yine en yüksek oy çıkacağının müjdesini aldıklarını vurgulayan Arınç, 10 Ağustos akşamı da en büyük zaferin müjdesini buradan göstermeyi dilediklerini anlattı.

Arınç, Erdoğan için çok gayretli, başarılı bir kampanya yürütüldüğünü dile getirerek, milletin de akın akın mitinglerine geldiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı seçimine üç adayın katılacağını söyleyen Arınç, şunları kaydetti:

"Şahıslarıyla ilgili bir şey söylemem nezaket dışı olur ama her şey ortada. İnanıyoruz ki üç adaydan biri, Sayın Başbakanımız, bugüne kadar gösterdiği bütün başarılara bir yenisini daha ekleyecek ve inşallah 10 Ağustos akşamı umarız ki birinci turda ve yüksek bir oyla cumhurbaşkanı seçilecektir. Ona başarılar diliyoruz. Başarısı için çalışıyoruz ve Bursalılar olarak, vefalı insanlar olarak, başarıyı takdir eden, ödüllendiren insanlar olarak Sayın Başbakanımızın cumhurbaşkanı olmasını bütün gönlümüzle arzu ediyoruz. Bu işin, ona yüzde 100 layık olduğunu düşünüyoruz."

(Sürecek)

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber