Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 25 Temmuz 2014 - 18:23 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Atalay (2):

(Emniyetteki paralel yapı operasyonuna ilişkin) "Şunu herkes bilsin çalışmaların hepsi hukukun içerisinde ve bundan sonra da öyle olacaktır"

Başbakan Yardımcısı Atalay (2):

KIRIKKALE (AA) – Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, emniyetteki paralel yapı operasyonuna ilişkin, “Şunu herkes bilsin çalışmaların hepsi hukukun içerisinde ve bundan sonra da öyle olacaktır” dedi.

Atalay, emniyette paralel yapıya yönelik operasyonun güvenliğin ve yargının yürüttüğü çalışmalar olduğunu söyledi.

Yapılan çalışmaların hepsinin hukukun içerisinde ve bundan sonra da öyle olacağını ifade eden Atalay, şöyle konuştu:

“Sorulduğunda şunu diyorduk: "Bu konularda çalışmalar var, dosyalar olgunlaştığında tabi yargı onlarla ilgili gerekeni yapar." Şu anda artık dosyalar olgunlaşma safhasında ve işte şeyler başlamış oldu. Soruluyor 'bunların devamı gelecek mi?' diye. Tabii devamının gelmesi lazım. Gelecektir eminim. Yargıda da değişik alanlarda da olacaktır. Yani zamanında yapılmış yanlışlıklar, hatalar varsa bunları yapanlar, haksız dinlemeler, illegal dinlemeler, evrakları değiştirmeler, yani bütün bunların şimdi hesabı sorulur. Kim yaparsa yapsın. Hele kamu görevlisiyse emniyette, yargıda, güvenlikte.”

Atalay, operasyonların yargıya doğru kayacağı tahmini içerisinde olduklarını dile getirerek, güvenlik ve emniyet içerisinde daha da genişleyeceğini tahmin ettiğini belirtti.

Bu yapının zamanında her şeyi, her yolu mübah görerek çok büyük yanlışlıklar yaptığını anlatan Atalay, insanların hakkına, hukukuna çok tecavüz edildiğini, insanlara çok haksızlıklar yapıldığını ifade etti.

Atalay, “Bizlere de hepimize ne iftiralar yapıldı biliyorsunuz. Tabi şimdi de onlar hukuk yoluyla işte belirli işlem görüyor. Dosyalar olgunlaştıkça bu olaylarda, soruşturmalar da devam edecektir. Ama onu her zaman söylüyoruz. Yani yalanla, iftirayla, haksızlıkla değil hukukun içerisinde bunlar yürüyecek. Hepsi delillerle belgelerle ve hukukun içerisinde biz onu önemli görüyoruz” şeklinde konuştu.

- Cumhurbaşkanlığı seçimi

Cumhurbaşkanlığı seçimi için arkadaşlarının çalıştığını anlatan Atalay, vatandaşların yüzde 55’inin tercihinin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olacağını savundu.

Atalay, basında yer alan anket sonuçlarının da kendilerine göre yerine oturduğunu belirterek, çok fazla değişikliğin olmayacağı tahmininde bulundu. 

- Ankara-İstanbul YHT hattı açılışı

Atalay, Ankara-İstanbul YHT hattının açılışını çok önemli  olduğunu vurgulayarak, sabahleyin Ankara Tren Garı’nda Başbakan Erdoğan'ı hızlı trenle uğurladıklarını söyledi.

Ankara-İstanbul YHT hattının çok önemli bir yatırım olduğuna işaret ederek, “Hepimizi çok ilgilendiriyor. İstanbul Türkiye’nin merkezi nereden bakarsanız. Başkent de diğer bir merkez. Herhalde bir iki rötuş var yollarda. Onlar da tamamlandığında 3 saatte İstanbul Ankara arası gidilmiş olacak. Yani uçaktan daha tercih edilir bir ulaşım aracı olacak tren” ifadesini kullandı.

(Bitti)

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber