Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 19 Ocak 2018 - 13:39 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık:

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ,Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye...

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık:

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ,Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Öğrenci meclisi Kurultayı'nın ikinci gününe katıldı. Işık, "Savunma sanayinde bütün yazılımları hemen hemen yerli hale getirdik. Kendi silahlarımızı büyük oranda yerli imkanlar ile karşılar hale geldik" dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ,Milli Eğitim Bakanlığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Önder İmam Hatipliler Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Öğrenci meclisi Kurultayı'nın ikinci gününe katıldı. Başiskele'de bir otelde gerçekleştirilen kurultaya Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın katıldığı programda Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu ve çok sayıda öğrencide hazır bulundu.

"Hakkın değil de gücün hakim olduğu bir dünya düzeni ile karşı karşıyayız"

Programda konuşan Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, "Güçlünün sesinin duyulmadığı bir düzen hakça bir düzen olamaz. Hakkın değil de gücün hakim olduğu bir dünya düzeni ile karşı karşıyayız. İşte bugün BM Güvenlik Konseyi, 5 tane daimi üyesi var. 15 tane de geçici üye var. Bu 5 tane daimi üyenin veto hakkı var. Bu 5 tane daimi üyeden bir tanesi bir kararı veto ederse o karar ne kadar haklı olursa olsun, oradaki karar yürürlüğü giremiyor. Bu düzenin hakça bir düzen olduğunu söyleme imkanımız var mı? Hakça bir düzen olmadığı için bugün dünyanın pek çok yerinde kan, zulüm ve gözyaşı sel olmuş gidiyor. Bu dünyanın bu düzenin devam etmesi de mümkün değil. Ya bu düzen bir insanlık felaketi ile sonuçlanacak, ya da insanlar bu düzene başkaldıracak. Bir üçüncü yol yok"dedi.

"Fahrettin Paşa bütün ümmetin ortak kahramanındır"

Fahrettin paşa tarihimizin en önemli kahramanlarından biridir" diyen Işık, "Bazı kendini bilmezler Medine müdafaası kahramanı Fahrettin Paşa'yı adeta bir sömürgeci konumuna koymaya çalışıyor. Fahrettin Paşa bütün ümmetin ortak kahramanındır. Ne zaman Müslümanlar arasında bir yakınlaşma olursa hemen bazı münafıklar ortaya çıkıyor Osmanlı da sömürgeciydi diyor. Şu anda bütün İslam dünyasının her bir sokağında Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türkiye'ye çok büyük sevgi var. Bu sevgi ve sempati birilerini çıldırtıyor. Yani aslında Lawrecnler iş başında" ifadelerini kullandı.

"Öyle bir çağdayız ki bu çağa hükmetmenin tek yolu bilgiyi üretmek ve değere dönüştürmektir"

Bilgiyi üreten ve o bilgiyi değere dönüştüren bir topluk olmak durumunda olmak zorunda olduğumuzu ifade eden Işık, "Dünyanın en güçlü orduları teknolojiyi en iyi kullanan ordular haline geldi. Çin geçen yıl uzayda kendi uydusunu vuran bir füze fırlattı ve uyduyu parçaladı. Öyle bir çağdayız ki bu çağa hükmetmenin tek yolu bilgiyi üretmek ve değere dönüştürmektir. Savaşlar artık yakın zamanda robotlar ile yapılacak. Artık siber alemde büyük bir savaş var. Savunma sanayinde bütün yazılımları hemen hemen yerli hale getirdik. Kendi silahlarımızı büyük oranda yerli imkanlar ile karşılar hale geldik. Daha yapacak çok işimiz var. Onun içinde çok çalışmalıyız" dedi.

Konuşmanın ardından kurultay basına kapalı olarak devam etti.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık:

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber