Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
09:01 Gaziantep’te kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı09:00 İnşaat sahasından elektrik kablosu çalan şahıs suçüstü yakalandı08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”
Sami Er
Türkiye 14 Aralık 2017 - 12:38 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İİT olağanüstü zirvesini değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ABD Başkanı Trump'un, İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının bölgedeki bütün dengeleri değiştirebilecek...

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İİT olağanüstü zirvesini değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, ABD Başkanı Trump'un, İsrail Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararının bölgedeki bütün dengeleri değiştirebilecek bir karar olduğunu belirtti. İslam İşbirliği Teşkilatının dünkü zirvesini değerlendiren Işık, "İstanbul'da fevkalade başarılı önemli bir zirve gerçekleşti. Ve oradaki çağrı da, bütün dünyada büyük bir yankı buldu" dedi.

Değerlendirme toplantısı ve kanaat önderleriyle düzenlenecek toplantıya katılmak üzere gelen Kars'a Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kars Valiliğini ziyaret etti. Valilik şeref defterini imzalayan Işık, Vali Rahmi Doğan'dan Kars ile ilgili brifing aldı.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında yapılan İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Olağanüstü Zirvesi'ni değerlendirdi. Işık, "Dün olağanüstü İslam İşbirliği liderler zirvesinin toplanmasının temel gerekçesi Amerika Birleşik Devletleri Başkanının Büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararı. Bu bölgedeki bütün dengeleri değiştirebilecek bir karar, bir ateş çemberine, bölgeyi tekrar bir uzun süreli sıkıntıya sokacak, kaosa, kargaşaya sürükleyebilecek bir karar. Bu kararın alınmaması için aslında başta Türkiye olmak üzere pek çok uyarı yapıldı. Ancak ABD'deki iç politik gelişmeler ve bunun yansımaları zannediyorum Donald Trump'un böyle bir karar almasına sebep oldu. Orada da aslında Amerikan sağduyusu bu kararın alınmaması yönündeydi. Başkan Trump'a bu yönde çağrılar oldu. Dünya'da da aslında pek çok sağduyulu çağrı oldu. böyle bir kararın alınması, bunun bölgenin barışını asla hizmet etmeyeceğini, bölgede zaten kırılgan olan süreci iyice bozacağını ve ciddi bir sıkıntı yaşanacağını pek çok lider, pek çok ülke aslında ifade etti" dedi.

"Bütün İslam ülkelerine ve dünyaya bu çağrının yapılmış olması, dünkü zirveyi tarihi bir zirve yaptı"

Bunu en net ifade eden liderlerden bir tanesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğuna dikkat çeken Fikri Işık, "Bunu en ne ifade eden liderde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan oldu. Ama Trump, her şeye rağmen hiç kimseyi dinlemeden böyle bir karar alıp kamuoyuna duyurunca, bu kararın hükümsüz kılınması gerekirdi. Bunu da yapabilecek güçlü örgüt İslam İşbirliği Teşkilatı, dönem başkanı sıfatıyla Cumhurbaşkanımız bütün İslam ülkelerine, İslam İşbirliği üyesi ülkelere çağrı yaptı. İstanbul'da fevkalade başarılı önemli bir zirve gerçekleşti. Ve oradaki çağrı da, bütün dünyada büyük bir yankı buldu. Tüm İslam ülkeleri, hatta bütün dünyanın Doğu Kudüs'ü, bağımsız Filistin Devleti'nin başkenti olarak tanıma çağrısı, zaten şuanda biliyorsunuz Türkiye'nin Filistin'i bağımsız devlet olarak tanıdığını ve Türkiye'nin Filistin Büyükelçiliğinin Kudüs'te olduğunu biliyorsunuz. Bu aslında Türkiye'nin hayata geçirdiği durumdu. Ama bütün İslam ülkelerine ve bütün dünyaya bu çağrının yapılmış olması, bence bu dünkü zirveyi tarihi bir zirve yaptı" diye konuştu.

Işık, "Burada tabi İsrail, bu mütecaviz, haksız, Filistin üzerindeki baskılarını, zulümlerini kesinlikle sona erdirmesi gerekiyor. Bölgede Filistin bağımsız, bağımsız Filistin devleti kurulmadıktan sonra bölgede barışın olması mümkün değil. Bunu İsrail'in biran önce anlaması ve İsrail'i destekleyen ülkelerin ve yapıların biran önce bunu anlaması ve kalıcı bir barışın adil, uygulanabilir, sürdürüle bilir, kalıcı bir barışın sağlanması bölgenin geleceğinin esenliği açısından olmazsa olmazıdır. Dünkü zirve bu konuda atılmış önemli bir adımdı. İnşallah bu adımlar sonuçlarını verir. Ve bölgede barış ve huzur kalıcı olarak tesis edilmiş olur" ifadelerini kaydetti.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir süre dinlendikten sonra, basına kapalı olarak gerçekleştirilen güvenlik toplantısına katıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber