Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
10:37 Motosiklet ile otomobil çarpıştı: 2 yaralı10:37 Emniyet hız sınırı aşan sürücülere 81 bin lira ceza kesti10:37 Otomobil takla atarak tarlaya yuvarlandı: 2 yaralı10:37 Yeniköy Kemerköy Enerji’den; Milaslı çocuklara 23 Nisan’da gezici tiyatro h...10:35 Başkan Köksal: “Gece gündüz demeden vatandaşların rahatı için çalışacağız”10:35 Başkan Büyükkılıç, Pınarbaşı’da KAYMEK kursiyerleri ve ilçe esnafları ile b...10:34 Antalya’daki teleferik kazasının ardından Trabzon’da teleferik tatbikatı ya...10:34 Ayvacık açıklarında Yunan unsurlarınca ölüme terk edilen 7’si çocuk 14 kaça...10:33 İran: "Saldırıda füze değil, İHA kullanıldı"10:32 5.6 büyüklüğündeki Tokat depreminde 338 konut hasar gördü10:32 Otoyola girişler kapanınca trafik kitlendi10:31 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri gece boyunca Tokat’ta depremden...10:31 Dilan ve Engin Polat çiftine bir suçtan tahliye kararı10:31 Öğretim Üyesi Dr. Furkan Polat: "İsrail’in ABD’siz İran’a savaş açması mümk...10:30 Ellerindeki ruhsatsız tabanca ve tüfekleri satamadan yakalandılar10:30 Van-Bahçesaray kara yolunda çalışmalar devam ediyor10:29 Şerit dışından giden kuryeye polisten uyarı: “Üç kuruş için canını tehlikey...10:27 Alanya Belediyesinden Oba Mahallesi’ne yeni çocuk parkı10:27 Tekirdağ’da dev operasyonda 61 kişi tutuklandı10:25 FETÖ’ye üye olmaktan hapis cezasıyla aranan kadını jandarma yakaladı
Güncel 22 Temmuz 2014 - 19:38 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı İşler, Zonguldak'ta:

"(Cumhurbaşkanı seçimi) Bu çatının 10 Ağustos tarihinde çökeceğini hepimiz birlikte göreceğiz. Çatı çöktüğünde de bu çatı adayını, millete, muhalefet partilerine, onlara, bunlara dayatanlara siyasi sonuçları olacak. Biz kendimizden gayet emin şekilde yolu

Başbakan Yardımcısı İşler, Zonguldak'ta:

ZONGULDAK (AA) - Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili, "Bu çatının 10 Ağustos tarihinde çökeceğini hepimiz birlikte göreceğiz. Çatı çöktüğünde de bu çatı adayını, millete, muhalefet partilerine, onlara, bunlara dayatanlara siyasi sonuçları olacak. Biz kendimizden gayet emin şekilde yolumuza devam ediyoruz" dedi. 

İşler, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'ı ziyaretinde, AK Parti olarak icraat partisi olduklarını belirterek, bugüne kadar yaptıkları icraatlarla Türk milletinin kendilerini ödüllendirdiğini söyledi.

Partilerinin bugüne kadar 3 genel, 3 yerel seçim ve 2 referandumdan başarıyla çıktığını vurgulayan İşler, şöyle konuştu:

"Önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Doğrudan halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı olmak da inşallah Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a yakışacak. Tüm kamuoyu yoklamaları da ilk turda bu işin biteceğini gösteriyor. 10 Ağustos akşamı Allah nasip ederse sayın Başbakanımızı cumhurbaşkanı olarak göreceğiz. Grup toplantısında bugün de çok anlamlı bir veda konuşması yapmış oldu. İnşallah bu cumhurbaşkanlığı seçimini huzur ve barış içerisinde gerçekleştirmiş olacağız. 30 Mart Seçimleri bildiğiniz gibi 17 ve 25 Aralık tarihinde yapılan darbe girişimleri, yargı darbesi neticesinde gergin bir ortamda gerçekleştirildi. Biz doğrusu bu seçimlerden de büyük bir başarıyla çıktık. Her türlü meydan okumalara vesayet karşısında dik durduk. Bunun neticesinde olan biteni halkımıza ve milletimize anlattık. Milletimiz de tekrar bizi seçti. Oyunu yeni Türkiye'den ve istikrardan yana kullandı."

- "Çatı adayı diye 1-1,5 ay kamuoyunu meşgul ettiler"

Önlerinde cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğuna dikkati çeken Emrullah İşler, "Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde nasıl 30 Mart Seçimleri eski Türkiye taraftarlarıyla yeni Türkiye taraftarları arasında geçmiş ise cumhurbaşkanlığı seçimi de aynı şekilde" dedi.

 Yeni Türkiye'nin adayının Başbakan Erdoğan olduğunu ifade eden İşler, şunları kaydetti:

"Bir de eski Türkiye'nin adayı var. Çatı adayı diye 1-1,5 ay kamuoyunu meşgul ettiler. Ondan sonra getirdiler bir ismi dayatma yöntemiyle adayımız diye açıkladılar. Şimdi çatı zaten başlarına çökmeye başladı. Onu engellemek için adı sanı duyulmamış 3-5 kişiden oluşan partileri bu çatının altına sokarak, sayısal olarak 10 farklı destek şeklinde çatı adayına destek açıklaması oluyor."

 "Bu çatının altında en sağdan en sola herkes bulunabiliyor" diyen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, şöyle devam etti:

"Bu çatının 10 Ağustos tarihinde çökeceğini hepimiz birlikte göreceğiz. Çatı çöktüğünde de bu çatı adayını, millete, muhalefet partilerine, onlara, bunlara dayatanlara siyasi sonuçları olacak. Biz kendimizden gayet emin şekilde yolumuza devam ediyoruz. Sayın Başbakanımız Türkiye'ye ve dünyaya mal olmuş bir lider ve siyasi kişiliktir."

Türkiye'nin çalkantılı bir dönemden geçtiğini vurgulayan İşler, "Yakın komşularımızda çok sıkıntıların yaşandığı bir dönemde Türkiye'ye bir istikrar adası olarak bu coğrafyada varlığını sürdürüyor. Herkesin gözü bizlerin üzerinde ve herkes bizden yardım bekliyor. Millet, devlet olarak ulaşabildiğimiz her yere yardım, kardeşlik ve dostluk elini uzatıyoruz yine uzatmaya devam edeceğiz." dedi. 

- "Anaların gözyaşını, babaların yüreklerinin yangını dindirdik"

"2023 hedeflerini gerçekleştirdiğimiz zaman dostluk ve kardeşlik işbirliğini bütün coğrafyalara Allah nasip ederse uzatacağız diyorum" ifadesini kullanan Emrullah İşler, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bundan dolayı sorumluluğumuzun çok büyük olduğunu düşünüyorum. Milli birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Milli Birlik ve Kardeşlik Projemizi başlattık. Çözüm Süreci'ni devam ettiriyoruz. Bu ülkede kan ve gözyaşı akmasına son vereceğiz. Ülkenin gençlerinin toprağa genç yaşta düşmelerini engellemiş olduk. Analar ağlamasın diye yola çıktık. Anaların gözyaşını, babaların yüreklerinin yangınını dindirdik. Birlik ve beraberlik içerisinde önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimlerini huzur içerisinde atlatmayı temenni ediyoruz. Türkiye için 'durmak yok yola devam' diyoruz. Çünkü yapacağımız ve milletimizin bizden beklediği çok şeyler var."

Emrullah İşler, daha sonra Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı ve Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yaşar Tetiker'i ziyaret etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber