Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 23 Temmuz 2014 - 12:13 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı İşler, Zonguldak'ta:

"(Cumhurbaşkanı seçimi) Yüzde 55'in üzerinde oyla cumhurbaşkanlığı seçimini sonlandıracağız. Böylece halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olacak"

Başbakan Yardımcısı İşler, Zonguldak'ta:

ZONGULDAK (AA) -  Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, "Yüzde 55'in üzerinde oyla cumhurbaşkanlığı seçimini sonlandıracağız. Böylece halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olacak" dedi.

Zonguldak Valisi Ali Kaban'ı ziyaret eden İşler, valilik şeref defterini imzaladı. Kaban'ın Devrek bastonu hediye ettiği İşler, daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçerek partililerle görüştü.

İşler, burada yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçiminin son derece önem arz ettiğini, bundan dolayı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın adayları olduğunu söyledi. 

Kamuoyu yoklamalarının Başbakan Erdoğan'ın ilk turda cumhurbaşkanlığını kazanacağını gösterdiğini anlatan İşler, "Yüzde 55'in üzerinde oyla cumhurbaşkanlığı seçimini sonlandıracağız. Böylece halkın seçeceği ilk cumhurbaşkanı, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olacak. Yeni Türkiye'nin mimarı olarak da kendisine bu görevin son derece yakışacağını düşünüyorum. Bu seçim yeni Türkiye ile eski Türkiye taraftarları arasında geçiyor. Bazıları halen eski Türkiye özlemiyle yanıp tutuşuyor. Statükodan yana tavır koyuyorlar" diye konuştu.

İşler, "Eski Türkiye'yi devam ettirecek aday arayışına girdiler, çatı adayı altında da kimsenin tanımadığı zatı kamuoyu ve parti tabanlarına dayattılar" diyerek, bunun kabul görmediğini herkesin fark ettiğini savundu.

Cumhurbaşkanı seçimlerinin gergin ortamda geçmemesinin kendilerini mutlu ettiğini vurgulayan İşler, Türkiye için hayırlı olmasını diledi.

- "BM sistemi, maalesef iflas etti"

İşler, bir gazetecinin "Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Hamas'ın roket saldırılarını kınamasına" ilişkin sorusu üzerine, "İsrail, Filistin topraklarını işgal ediyor. Dolayısıyla İsrail'in saldırıları başladıktan sonra da Hamas, roketle buna karşılık verme çabası içerisinde. Hamas, bir direniş örgütü. Hamas, aynı zamanda siyasi bir kanat oluşturarak 2006'da seçime de girdi. Doğrusu o seçimlerden de başarıyla çıktı. O gün onun seçimlere girmesine izin verenler, başarısız olacağı düşüncesiyle izin vermişlerdi fakat başarılı olduktan sonra bu sefer onlara terörist muamelesi yaparak, terörist örgüt nitelemesiyle onlara karşı ambargoya kalktılar" ifadesini kullandı.

Yaşanan sıkıntıların o günden bugüne sürdüğüne işaret eden İşler, şunları kaydetti:

"Doğrusu İsrail'in yaptığı saldırılar ortada. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 'Biz sivilleri korumak için mücadele ediyoruz' diyor. Sivilleri korumak için bebekleri kundakta, oyun oynayan çocukları sahilde öldürmek mi gerekiyor? Bunlar sivil değil mi? 'Sivil' derken sadece İsrail'de yaşayanları mı kastediyor? Böyle bir çarpık anlayış söz konusu. Bu saldırılara cılız da olsa karşılık vermeye çalışan birtakım Filistinliler, Hamaslılar var, bunlar 'terörist' diye yaftalanıyor. 'Teröristlerle mücadele ediyoruz' diye 600'ün üzerinde sivil öldü. Dolayısıyla orada insanlık trajedisi yaşanıyor. BM Genel Sekreteri de Hamas'ı suçluyor, bu olayların faili olarak. Batı dünyası, uluslararası camia, bu şekilde İsrail'e destek verdiği sürece İsrail de öldürmeye devam ediyor çünkü kendisini kınayan, eleştiren ve 'dur' diyen BM sistemi bulunmamakta. Mesele İsrail olduğu zaman hiçbir kural dikkate alınmamakta."

İşler, "İsrail'i kınayan pek çok BM kararı olmasına rağmen İsrail, bunların hiçbiri takmamakta" diyerek, "BM sistemi maalesef iflas etmiş durumda. Uluslararası sistem çıkmaz içerisine girmiş durumda. Bu sistemin bir an önce mazlum milletlerin hakkını savunacak şekilde yeniden yapılanması gerektiğini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

- Türkiye'nin Gazze'ye yardımları

İşler, Türkiye'nin Gazze'ye yönelik yardımları  konusunda da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansının (TİKA) koordinatör olduğunu belirterek, "İlk andan itibaren, oradaki mazlum insanlara şu an itibarıyla 15 bin paket dağıtıldı. Bunların her biri bir ailenin aylık ihtiyacını giderebilecek şekilde hazırlandı. Evlerini terk edip Gazze merkezine gelen on binlerce insanın aç ve susuz olduğunu biliyoruz. Her gün 3 bin aileye sıcak yemek dağıtıyoruz" ifadesini kullandı.

TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti olarak ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini, Filistin halkının yanında olmaya çalıştıklarını anlatan İşler, benzer faaliyetleri yapan başka bir ülke bulunmadığını, BM'nin bile insanı yardım açısından Türkiye'nin çok gerisinde olduğunu dile getirdi. 

- Suriye sınırında askere ateş açılması

İşler, "Ceylanpınar ilçesinde 3 askerin şehit edilmesinin barış sürecine etki eder mi" sorusu üzerine, üzücü bir olay yaşandığını, şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek saldırıyı kınadı.

Bu tür provokasyonların çözüm sürecini etkilemeyeceğini vurgulayan İşler, şöyle devam etti:

"Bizim bu çözüm sürecini başarıyla sonuçlandırmamız lazım. Bu ülkede 30 yıl kan aktı, çatışma oldu, bir 30 yıl daha bunun devamına müsaade etmeyeceğiz, bu tür provokasyonlara da gelmeyeceğiz. Tabii ki ülkemizi, sınırlarımızı korumakla görevliyiz. Bu konuda da her türlü gayreti ve tedbiri güvenlik güçlerimiz alıyor. Bu saldırı elbetteki bizi üzüntüye gark etmiştir. Orada şehit edilen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun."

İşler, emniyetteki "paralel yapı" operasyonun yargı gibi başka kanallara da sıçrayabileceği iddialarına ilişkin soruyu, "Bu, bir yargı süreci, biliyorsunuz, yargı ülkede bağımsızdır. Bekleyip bu sürecin sonuçlanmasını göreceğiz. İnşallah hayırlısı olur diyelim" şeklinde yanıtladı.

AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, İşler'e madenci heykeli hediye etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber