Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 14 Ekim 2016 - 13:24 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başkanlık Sistemi konusunda söz ve kararın millete ait olduğunu belirterek, "Daha etkin yönetim modelinin parçası...

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş:

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Başkanlık Sistemi konusunda söz ve kararın millete ait olduğunu belirterek, "Daha etkin yönetim modelinin parçası olarak Başkanlık Sistemi'ni gröüyoruz. Bu tartışılmalıdır. Meclise gelirse kararı seçilmiş vekiller verir. 365'i bulursa bulur. Bulmazsa, 330'u bulursa millete gider. Sonunda millete gidip milletin karar vereceği bir konudur. Söz de karar da milletindir" dedi.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi akademik yılının açılış töreninin ardından soruları cevaplandıran Kurtulmuş, Başkanlık Sistemi tartışmalarını değerlendirdi.

Başkanlık Sistemi'nin uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olduğunu hatırlatan Kurtulmuş, "Türkiye'nin geldiği noktada temel iddiamız, etkin yönetim modeline ihtiyacımız var. Bundan sonra daha etkin daha hızlı karar alabilmesi için doğrudan doğruya halk tarafından seçilmiş, halk tarafından kontrol mekanizmaları iyi bir şekilde belirlenmiş başkanlık sisteminin etkin yönetime kavuşması için doğru olacağı kanaatindeyiz. Bu kanaatimizi başından beri ifade ediyoruz. Biz başkanlık meselesini Türkiye'nin geleceği içinde ele alınması gereken konulardan bir bütünün parçası olarak görüyoruz. Sadece başkanlık değil, yeni Anayasa, meclis iç tüzüğünün, yargı, kamu yönetiminin reforme edilmesine ihtiyaç var. Sivil asker ilişkilerinin gözden geçirilmesine ihtiyaç var. Yıllardır söylüyoruz. Bunlardan bir kısmı yapılıyor. Darbe girişiminden sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeniden ele alınması için tarihi adımlar atıldı. Meclis iç tüzüğü, yeni Anayasa için çalışmalar sürüyor. Türkiye'nin bundan sonraki süreçlerde daha demokratik bir sisteme kavuşması lazım. Daha etkin yönetim modelinin bir parçası olarak başkanlık sistemini görüyoruz. Başkanlık sisteminin konuşulması ve gerçekleştirilmesinin Türkiye gerçeklerine çok uygun olduğunu düşünüyoruz. Hızlı yol almak için; motivasyon ve ivme sağlayacağını düşünüyoruz. Bu tartışılmalıdır, meclise gelirse kararı verecek meclisteki seçilmiş vekillerdir. 365'i bulursa, bulur. Bulmazsa 330'u bulursa millete gider. Sonunda her halükarda millete gidip, milletin karar vereceği bir konudur. Siyasiler olarak görüşlerimizi, yaklaşımlarımızı söyleriz, milletle paylaşırız. Söz de karar da milletindir. Sonunda millet ne derse olur, milletin söylediği başımızın üstünde. Biz hiç bir şekilde milletin söylediğinin üstüne bir cümle laf söylemeyiz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber