Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 21 Ağustos 2016 - 05:53 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki bir düğünde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili, "Terörün amacı bizi korkutmak, yıldırmak,...

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'teki bir düğünde meydana gelen terör saldırısıyla ilgili, "Terörün amacı bizi korkutmak, yıldırmak, içe kapatmaktır ama bunu yapmayacağız. Normal hayat devam edecek ve biz bu örgütlerle mücadeleye sonuna kadar devam edeceğiz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, beraberinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ, AK Parti Genel Sekreteri Abdulhamit Gül ve milletvekilleriyle Gaziantep'e geldi. Başbakan Yardımcısı Şimşek, valilikte oluşturulan kriz toplantısı öncesinde havaalanında yaptığı açıklamada saldırıyı lanetleyen Şimşek, şunları söyledi:

"Bu barbar ve vahşi katliamı kınıyoruz, lanetliyoruz. Olayı duyar duymaz başbakanımızla temasa geçtik. Başbakanımızın talimatı üzerine en hızlı bir şekilde geldik. Şimdi gidip yerinde inceleyeceğiz. Biz teröre boyun eğmeyeceğiz. Terörün amacı bizi korkutmak ve yıldırmak, buna izin vermeyeceğiz. Gaziantep güçlü bir şehirdir, hızla ayağa kalkacaktır. Ben saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da şifalar diliyorum. eşi ve benzerine az rastlanan barbarca bir katliamdır. Terörün her türlüsüyle mücadele ediyoruz. Bütün terör örgütlerine karşı millet olarak biriz ve beraberiz. Devlet olarak da son derece güçlüyüz. Mücadeleyi de en güçlü bir şekilde sürdüreceğiz. Teröre asla taviz vermeyeceğiz. Bunlar bizi yıldıramaz, Allah'ın izniyle bunu da başaracağız. Nasıl milletimiz 15 temmuzda darbeyi engellediyse, terör örgütleriyle de mücadele en güçlü bir şekilde devam edecektir" diye konuştu.

"Terörü amacı Türkiye'de istikrarı bozmak. Türkiye'nin bu yükselişini, engellemek"

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Şimşek saldırının neden Gaziantep'te yapılmış olabileceği sorusuna şu şekilde cevap verdi; Şimdi terörün bir mantığı yok. Neden Gaziantep Bir mantık yürütecek olursak, Gaziantep'te Türkü, Kürdü, Arabıyla huzur içinde, barış içerisinde, kardeşlik içerisinde büyük başarı sağlamış bir şehir. Üreten bir şehir. Bütün yakın coğrafyadaki sıkıntılara rağmen hakikaten Türkiye'nin yükünü önemli ölçüde taşıyan, Türkiye'nin önemli büyüme motorlarından bir tanesi… Zaten terörün genel amacı Türkiye'de istikrarı bozmak. Türkiye'nin bu yükselişini, çıkışını engellemek. Türkiye'nin kendi bölgesinde söz hakkını sınırlamak. Terörün esas amacı bu. Gaziantep ölçeğinde de pek farklı değil. Dünyanın bütün terör örgütleri yakın coğrafyamızda maalesef var. Yakın coğrafyamızdaki kaos… Yanı başımızda doğru düzgün bir devlet var mı Yok. Bu terör için çok verimli bir alan. Bir zemin hazırlıyor. Bunlar Türkiye'yi hedef almış durumdalar. Neden Çünkü Türkiye kendi coğrafyasında hatta küresel ölçekte siyasi, ekonomik bir aktör haline gelmeye başlamıştır. Bunu durdurmaya yönelik bir çabadır. Herkesin bunu görmesi lazım. Milletimiz aslında görüyor. O nedenle milletimiz bir ve beraber güçlü bir şekilde bu teröre tabi ki karşı bir duruş içerisinde…"

"Bunlar belli ki hepsi amaçlı, planlı, bir çabanın eseri"

Basın mensuplarının saldırının Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı bir yerde gerçekleştirilmesini değerlendirmesini istemeleri üzerine Şimşek, "Bu olayları sıradan, bireysel olaylar olarak görmemek lazım. Bunlar belli ki hepsi amaçlı, planlı, bir çabanın eseri. Ne yapıyor Buradaki Kürt kardeşimle, Türk kardeşimin huzur içerisinde Burada ki huzuru bozmak için ne yapmanız lazım. Oturup "Bu fitneyi, "Bunu" yapmanız gerekiyor" dedi.

Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

"Gaziantep dünyaya insanlık dersi vermiş; 350 Bin Suriyeli kardeşimizi muhaciri, of demeden almış. Misafir etmiş. Gerçekten de bunu yaparken de en ufak bir sıkıntı yaşanmamış burada. Şimdi burada bir sürü Kürt kardeşim var benim. Pervari'den de var, Batman'dan da var. Şırnak'tan da var. Cizre'den de var. Bunlar yine huzur içerisinde hep birlikte. Mesele Türkiye'nin huzurunu bozmak. İşin özü bu Türkiye'nin istikrarını zedelemek. Türkiye'nin küresel rekabette geri bırakmak. Bunu herkes biliyor.

"Hiç kimse provokasyona gelmesin"

Provokasyonlara gelinmemesi gerektiğini vurgulayan Şimşek, "Gaziantepli hemşehrilerime sesleniyorum; hiç kimse provokasyona gelmesin burada kardeşliğimizi zedelemeye çalışıyorlar. Aramıza fitne fesat sokmaya çalışıyorlar. Oyuna gelmeyelim. Büyük bir oyun oynanıyor biz aklı selim bir şekilde büyük bir dayanışma göstererek bu sorunların üstesinden geleceğiz. Devlet olarak da güçlüyüz, güçlü bir mücadele veriyoruz. Bütün terör örgütlerine karşı." Şeklinde konuştu.

Saldırıyı hangi örgütün yaptığı ile ilgili soruyu ise, "Bu konuda benim erken yorum yapmam doğru olmaz. Tabi ki emniyetimiz, yargı gerekli çalışmaları yapacak gerekli tespitleri yapacak ve ona göre bir açıklama yapacaktır. Bu konuda yorum yapmam doğru olmaz, çünkü kesinlik arz eden herhangi bir bilgimiz yok." dedi.

"Kan ihtiyacımız yok"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, saldırı nedeniyle hastanede tedaviye alınan yaralıların tedavileri için tüm sağlık personelinin seferber olduğunu ve kan ihtiyacı olmadığını ifade ederek, "Bu lanetli örgütler birkere daha kötü oyunlarını ortaya koydular. Biz Türk milleti olarak bütün bu örgütlerle milletçe mücadele etmeye kararlıyız. Bu kararlılığımızı gösterdik bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Çok sayıda hayatını kaybeden kardeşimiz var. Yaralılarımız var, ağır yaralılarımız var. Bütün sağlık teşkilatımız seferber olmuş durumda. Onlarca ameliyata ayın anda başlandı. Türkiyede buna benzer hain menfur saldırıların hiçbirisinde son zamanlarda son yıllarda bir kan ihtiyacımız olmadı. Çünkü Kızılay'ımızın elinde gerekli kan stokları var ve bu stoklardan ihtiyacımızı karşılayabiliyoruz. Velev ki bir ihtiyaç olsa bu ihtiyaç için sadece Kızılay'a ve Sağlık Bakanlığı'nın ifadelerine vatandaşımız kulak vermeli bunun dışındaki taleplerin ya da isteklerin herhangi bir anlamı yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber