Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 08 Eylül 2016 - 11:03 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Şimşek: "BES’e katılım reformuyla 10 yılda 100 milyar liralık birikim olacak"

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ankara'da katıldığı "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı'nda konuşma yaptı.

Başbakan Yardımcısı Şimşek: 'BES’e katılım reformuyla 10 yılda 100 milyar liralık birikim olacak'

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ankara'da katıldığı "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı'nda konuşma yaptı. Şimşek, yaptığı açıklamada BES'e katılım reformuyla 10 yıl içerisinde 100 milyar liralık birikim sağlanacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Ankara'da gerçekleştirilen "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Tanıtım Toplantısı'na katıldı. Şimşek burada yaptığı konuşmada Bireysel Emeklilik Sistemi'ne (BES) katılım reformuyla 10 yıl içerisinde 100 milyar liralık birikim sağlanacağını açıkladı. Şimşek, "Devlet faizlerin yüzde 10 olduğu dönemde 25 lira ilave gelir veriyor. Başbakanımız hepimize bu konuda tasarruf yapacağımıza dair ev ödevi verdi. Bu ülke tasarrufla güçlü bir şekilde ileriye taşınacak" dedi.

"Şirketlere, borç yerine sermaye artırın dedik"

Şirketleri sermaye artırımına teşvik ettiklerini belirten Şimşek, "Geçen sene şirketlere dedik ki borç yerine sermaye artırın biz size destek veririz. Türkiye katma değer zincirinde yükselerek kar marjı yukarı olan ürünler sunacak. Vatandaşımıza tasarruf alışkanlığı kazandırılacak. Bununla birlikte de hane halkı tasarruflar artacak" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber