Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 12 Mayıs 2016 - 14:38 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Şimşek: “Teşvik Noktasında En Cömert Ülkelerin Başında Geliyoruz”

Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Dünyada, teşvik noktasında en cömert ülkelerin başında geliyoruz....

Başbakan Yardımcısı Şimşek: “Teşvik Noktasında En Cömert Ülkelerin Başında Geliyoruz”

Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Dünyada, teşvik noktasında en cömert ülkelerin başında geliyoruz. Bu çok açık ve nettir" dedi.

Türk Büyüme ve İnovasyon Fonu Toplantısı Çırağan Sarayı'nda bugün gerçekleşti. Toplantıya katılan ve burada bir konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Biz hakikaten bu alanlarda, teşvik noktasında en cömert ülkelerin başında geliyoruz. Bu çok açık ve nettir. Şimdi tabii teşvikler tek başına yetmiyor. Ekosistemin bütün bileşenlerinin iyi çalışması lazım. Ekosistem iyi işlerse, o zaman büyümenin önü açılır, inovasyonun önü açılır. Teknoloji ve inovasyon odaklı, ağırlıklı firmalara daha büyük destek verme imkânımız olur. O zaman onların da yaşam ve başarı şansı yükselir" şeklinde konuştu.

"TÜRKİYE TEKRAR YENİ BİR ÇIKIŞIN AREFESİNDEDİR"

Konuşmasında hedeflerinden ve bu hedeflerden gerçekleşmiş olanlardan da bahseden Şimşek, "Bizim hedefimiz çok basit. Bizim hükümetimiz 2000'li yılların başında birinci nesil reformları devreye soktu. Birinci nesil reformlarla Türkiye, alt orta gelir grubundan üst orta gelir grubuna sıçrama yaptı. Yani kişi başı milli gelirde 3 bin dolarlardan, 10 bin dolarları yakaladık. Türkiye ilk sıçramayı yaptı ve önemliydi bu. Çünkü hakikaten o kritik bir sıçramadır. Şimdi ikinci nesil reformlarla biz Türkiye'yi üst gelir grubu ülkeler arasına sokmayı hedefliyoruz. Aslında bütün bu çalışmaların, bu çabaların, bu reformların, bu gelişmelerin amacı Türkiye'yi üst gelir grubuna çıkarmaktır. Bu da hakikaten mümkün. Niye? Çünkü başarmışız daha önce. Şimdi tekrar Türkiye'yi yüksek, sürdürülebilir büyüme patikasına sağlıklı bir şekilde oturtup, ki bu da reformla olacak ve bu tür inisiyatiflerle olacak. Türkiye tekrar yeni bir çıkışın arefesindedir diye düşünüyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber