Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 23 Şubat 2017 - 12:38 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Şimşek Yurtdışı Yatırım Forumu’nda konuştu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, DEİK Yurtdışı Yatırım Forumu'nda hükümet olarak yatırımcılara destek vereceklerini belirtti.

Başbakan Yardımcısı Şimşek Yurtdışı Yatırım Forumu’nda konuştu

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, DEİK Yurtdışı Yatırım Forumu'nda hükümet olarak yatırımcılara destek vereceklerini belirtti. Şimşek, "Türk firmalarının yurtdışına marka satın alma amacıyla yaptıkları yatırım cari açığı azaltır" dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEİK) düzenlediği Yurtdışı Yatırım Forumu'na katıldı. Şimşek, burada yatırımcılara hitaben yaptığı konuşmasında yurtdışında marka satın almanın Türkiye'nin cari açığını azaltacağını belirtti. Şimşek, bu amaçla yatırımcıların destekçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Yurtdışında marka satın almanın çok önemli olduğunu dile getiren Şimşek, "Türk firmalarının yurtdışına marka satın alma amacıyla yaptıkları yatırım Türkiye'yi büyütür, Türkiye'nin cari açığını azaltır, Türkiye'nin kalkınmasına ciddi oranda katkıda bulunur. Bu birinci husus. İkinci olarak hep deriz ki "Teknoloji olsa bir de sermaye olsa her şeyi çözeriz. Aslında dünyada sermayeden ve teknolojiden bol hiçbir şey yok. Herkese sunulan herkesin erişebileceği teknolojiler var" dedi.

"Teknoloji istihdamı yok edebilir, bu sürece reformlarla hazırlanmalıyız"

Türkiye'nin uluslararası yatırım endeksi çalışmasını anlamlı bulduğunu belirten Şimşek, "Türkiye'nin uluslararası yatırım endeksi çalışmasını dışarıya yatırım yapacaklara yol gösterici, rehberlik noktasında anlamlı buluyorum. Çünkü bizim insanımızda ve yatırımcılarımızda dinamik bir ruh var. Biraz da maceracılık ruhu da oluyor bazen ve gözü kara şekilde bazı pazarlara giriyor ama o pazarlarda ülke riski analizi, siyasi risk, kur riski bunların hepsi çok kritiktir. Bu nedenle kararların bilgiye, analize dayalı olması lazımdır. Ticaret istihdamı yok etmiyor. Teknoloji istihdamı yok edebilir. Şuanda karşı karşıya olduğumuz en büyük tehdit aslında yapay zeka, dijitalleşme yani endüstri 4.0, ve robotlardır. Buna yapısal reformlarla hazırlık gerekiyor. Buna hazırlık eğitim sistemini radikal bir şekilde gözden geçirmeyi gerektiriyor" şeklinde konuştu.

"Yurtdışına para götürüyorsanız, yanlış yapıyorsunuz"

Şimşek, Türkiye'de varolan kötümserlik havasından dolayı yurtdışına para götürülmesine karşı olarak yatırımcılara yanlış yaptıklarını söyledi. Şimşek şunları kaydetti: "Yurtdışına Türkiye'de kötümserlikten dolayı para götürüyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Çünkü o anlamda o yatırımın size pek bir faydası olmayacak. Çünkü Türkiye'deki getiriyi dışarıda bulamazsınız. İşinizi geliştirmek istiyorsanız, küresel markaları satın almak için, pazar payını yükseltmek için biz de yanınızdayız. Önümüz açık. Bu zaten Türkiye'nin de cari açığını azaltır. Türkiye'de istihdama da katkıda bulunur. Türkiye'yi daha da büyütür ve Türkiye'nin gelişmesine ciddi katkıda bulunur".

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber