Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Ocak 2018 - 11:28 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten piyasayı rahatlatacak mesaj

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Yatırımcılara mesajım, rahat olsunlar. Bu sınırlı, etkili ve kısa sürecek bir operasyon. Türkiye'nin meşru,...

Başbakan Yardımcısı Şimşek’ten piyasayı rahatlatacak mesaj

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Yatırımcılara mesajım, rahat olsunlar. Bu sınırlı, etkili ve kısa sürecek bir operasyon. Türkiye'nin meşru, haklı bir davasıdır. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde terör kaynaklı şoklara karşı dayanıklılığını arttıracak bir operasyondur. Biz terör tehdidini sınırlamak, bertaraf etmek için bunu yapıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Hazine Destekli Kredi Garanti Uygulaması kapsamında özellikle yatırım ve ihracatçıları öne alan yeni kefalet limiti tahsisine ilişkin Hazine Müsteşarlığı ve Kredi Garanti Fonu A.Ş. arasındaki protokolün imza törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Şimşek, Zeytin Dalı Harekatı'nın bütçeye ve ekonomiye etkisinin son derece sınırlı olacağını söyledi. Şimşek, konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

"Türkiye terörle mücadelede yeni bir safhada. Suriye'ye yönelik daha kapsamlı operasyonu bu çerçevede değerlendirmek lazım. Türkiye, Suriye'de oluşan devlet boşluğu nedeniyle 2015 ortasından itibaren çok büyük terör tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Haklı olarak Türkiye kendi ulusal güvenliğine yönelen bu tehdidi minimize etmek için adım atıyor. Türkiye burada herhangi bir maceraya girmiyor. Bu etkili, kapsamlı ve kısa sürecek, Türkiye'nin terörle mücadelede elini güçlendirecek, Suriye'deki Kürt, Arap ve Türkmen kardeşlerimizi terör örgütlerinin zulmünden kurtaracak bir operasyon. Bizim daha önce El Bab'ta yaptığımızdan çok farklı bir operasyon değil. Sürekli bir şekilde Kuzey Irak'tan gelen tehditlere yönelik yaptığımız operasyonlardan çok farklı değil. Piyasalara mesajım; bunun bütçeye, ekonomiye etkisi son derece sınırlıdır. Ulusal güvenlik konu olunca ne gerekiyorsa yapıyoruz kaynak anlamında ama bütçemiz güçlü. Geçen sene çok ciddi vergi indirimlerine gidildi, çok güçlü bir takım destekler devreye sokuldu ve ona rağmen geçen sene bütçe hedeflerimizi tutturduk. Gerek bütçe açığımız, gerekse borcun milli gelire oranı son derece düşük. Borcun milli gelire oranı üçüncü çeyrek itibariyle yüzde 28.2'dir. Açıkta geçen sene merkezi bütçede milli gelire oran olarak yüzde 1.5'tir. Gelişmekte olan ülkelerle karşılaştırdığınız zaman Türkiye'nin durumu son derece güçlüdür. Kamu maliyesi, kamunun bilançosu oldukça güçlü. Önümüzdeki dönemde hem mali disiplini koruyacağız, hem reform yapacağız, hem de ülkemize yönelen tehditlerle en güçlü bir şekilde mücadele edeceğiz. Türkiye, bunların hepsini rahat bir şekilde yapar. Geçmişte bunun yapılabileceğini biz gösterdik. Piyasalarda bunu görüyorlar."

"Önümüzdeki dönemde de güçlü bir şekilde ekonomimizi şoklara karşı çok daha dayanıklı hale getireceğiz" diyen Şimşek, "Bu, yapısal reformlar ve doğru politikalar ile olacak. Dün gece 3 tane ayrı konuyu değerlendirmek üzere Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantımız vardı. Gündemimiz reform, Türkiye ekonomisini şoklara karşı daha dayanıklı yapmak, Türkiye'nin performansını, potansiyelini arttırmaktı. Yatırımcılara mesajım, rahat olsunlar. Bu sınırlı, etkili ve kısa sürecek bir operasyon. Türkiye'nin meşru, haklı bir davasıdır. Türkiye'nin önümüzdeki dönemde terör kaynaklı şoklara karşı dayanıklılığını arttıracak bir operasyondur. Biz terör tehdidini sınırlamak, bertaraf etmek için bunu yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda Kredi Garanti Fonu ile Hazine Müsteşarlığı arasında imzalanan protokolün hayırlı olmasını temenni eden Şimşek, "Geçen sene olduğu gibi güçlü bir şekilde sanayicimize, üreticimize, ihracatçımıza güçlü bir destek olarak devreye sokmuş oluyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber