Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 14 Ekim 2016 - 17:13 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş:

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep Valiliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş:

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Gaziantep Valiliğinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Türkeş, uluslararası antlaşmalar ve bölgenin yöneticileriyle anlaşarak Başika kampının kurulduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, bir dizi temasta bulunmak üzere geldiği Gaziantep'te, Gaziantep Valiliğini ziyaret etti. Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya'nın karşıladığı Türkeş, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Basın mensuplarının, Türkiye'nin Musul operasyonuna katılması ile ilgili sorularına cevap veren Başbakan Yardımcısı Türkeş, "Resmi bir açıklama olmadan bu tür dedikodulara inanmayın" dedi.

Türkeş, Türkiye'nin sınırlarını korumak ve olası tehlikeleri önlemek zorunda olduğunu belirterek, "Türkiye'deki devlet adamları sabah uyanıp, biz Başika'ya gidelim diye akıllarına gelen bir fikir değildir. Uluslararası antlaşmalar ve bölgenin yöneticileriyle anlaşarak Başika kampı kuruldu. Fakat son zamanlarda bu konu, uluslararası medya ve uluslararası arenada çok yanlış sunuluyor. Bir defa orada bir ihtiyaç vardı. Bunun çok iyi anlaşılması lazımdır. Hele de bu bölgedeki insanların bunu çok iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Türkiye'nin bin 358 kilometresinin altında ciddi bir devlet yapılanması yok. Sınırlarını koruyamıyorlar, geçişleri tek taraflı denetlemek zorundasınız. Irak'taki Başika kampında yapılan, oradaki gerek merkezi hükümetin, gerek bölgesel unsurların nizami bir eğitim görmesi ve böylelikle sınırın bu tarafına yüklenmiş olan güvenlik probleminin azda olsa sınırın altına da denetleyen bir çalışmadır. Şimdi kendini bilmezler çıkıyor, sanki Türkiye kendi kendine oraya gitmiş gibi açıklamalar yapıyor. Uluslararası antlaşmalar ve bölgenin yöneticileriyle anlaşılmadan Başika kampı kurulamazdı. Türkiye, sınırının alt tarafını da korumak zorundadır. Oradaki sınır güvenliğini sağlayan birileri çıkana kadar, Türkiye sınırlarını korumak zorundadır" diye konuştu.

Tuğrul Türkeş Gaziantep'teki temaslarının ardından Kilis'teki çadır kentleri ziyaret edecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber