Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 24 Haziran 2016 - 15:38 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Türkeş, İngiltere’deki AB Referandumunu Değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı, hatta bazısı ırkçı denilebilecek partilerin oylarını yükseltmesi...

Başbakan Yardımcısı Türkeş, İngiltere’deki AB Referandumunu Değerlendirdi

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, "Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı, hatta bazısı ırkçı denilebilecek partilerin oylarını yükseltmesi ile birlikte yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı konularının Avrupa'da zirve yapmış olması sanıyorum bu kararlarda etkili olmuştur" dedi.

Başbakan Yardımcısı Türkeş, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci ve yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Çankaya Köşkü'nde gerçekleşen kabulde İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararını değerlendiren Türkeş, "İngiltere'de yapılan Avrupa Birliği'nde kalıp kalmama oylaması yüzde 52'ye 48 gibi bir farkla AB'den ayrılmak isteklerini galebe çalmasıyla neticelenmiştir. AB'de uzun süredir güçlü bir liderliğin, yani AB'nin kurulduğu dönemlerdeki Avrupa'nın liderleri gibi güçlü liderliğin olmaması ve ülkelerin arasında bir uzlaşının olmaması, ekonomik ve sosyal entegrasyon olarak şu andaki ekonomik durgunluğun da etkisi var. Bunların hepsinden daha önemlisi, son Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı, hatta bazısı ırkçı denilebilecek partilerin oylarını yükseltmesi ile birlikte yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığı konularının Avrupa'da zirve yapmış olması sanıyorum bu kararlarda etkili olmuştur. Biraz herkes kendi yoluna havası esmeye başladı. Bunun için de ufak ülkelerin, çalışmayan ülkelerin çalışanlardan sürekli talepkar olması da daha buna ne kadar dayanacağız fikriyle konuyu tetiklemiştir. Bu konuda değerlendirme yapmak çok erken ama sanıyorum Avrupa'nın liderleri ileride bu sonuçları değerlendirecektir" açıklamasında bulundu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber