Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 28 Mayıs 2016 - 18:18 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak:

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 günde büyük kongreyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Mahkeme kapılarında sürünmüyoruz. Bir mahkeme kongre yapılsın,...

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak:

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 15 günde büyük kongreyi gerçekleştirdiklerini belirterek, "Mahkeme kapılarında sürünmüyoruz. Bir mahkeme kongre yapılsın, bir diğeri yapılmasın diyecek iş Yargıtay'a gidecek, hatta ben bununla da tatmin olmadım Anayasa Mahkemesine gidecek. Bir parti böyle yapıyor. Bir parti kongre yapmaya karar verirse önce kendileri masadan sandalyeden koruyacak tedbirler alarak başlıyor. Düşünün bize demokrasi dersi vermeye çalışan Yalova milletvekili, kendisi adaylık müracaatında bulunamıyor. Bize demokrasi dersi veriyor" dedi.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, hava yoluyla geldiği Kahramanmaraş'ta kendisini karşılamaya gelen çalgı ekibinin gösterisini yapmasına izin vermedi. Havaalanında çiçeklerlerle karşılanan Kaynak, ardından şehitlik mezralığına kısa bir ziyaret gerçekleştirdi. Eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ve AK Parti Milletvekillerinin birlikte Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Kahramanmaraş İl Danışma toplantısına katılan Kaynak, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir ve eski Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın selamlama konuşmamsının ardından Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, muhalefete yüklendi. Kaynak, "Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu Bey, kendi ifadesiyle bir zaruriyetten dolayı görevini devredeceğini söyledi. Biz bu süreçten sonra 15 günde büyük kongremizi yaptık. Arkasından Bakanlar Kurulu ilan edildi. Hemen Bakanlar Kurulu toplantısı ve Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı. Düşünün ki bütün bunlar milletimize yakışan usulde gerçekleşiyor. Yani mahkeme kapılarında sürünmüyoruz. Bir mahkeme kongre yapılsın, bir diğeri yapılmasın diyecek iş Yargıtay'a gidecek, hatta ben bununla da tatmin olmadım Anayasa Mahkemesine gidecek. Bir parti böyle yapıyor. Bir başka parti kongre yapmaya karar verirse önce kendileri masadan sandalyeden koruyacak tedbirler alarak başlıyor. Düşünün bize demokrasi dersi vermeye çalışan Yalova milletvekili, kendisi adaylık müracaatında bulunamıyor. Bize demokrasi dersi veriyor" dedi.

"TERÖRLE MÜCADELEDE TAVİZ YOK"

Terörle mücadelenin sonuna kadar süreceğini kaydeden Kaynak, "Terörle mücadele tavizsiz devam edecek. Terörle mücadele son terörist teslim oluncaya ya da telafi edinceye kadar devam edecektir. Bu mücadele sadece PKK ile mücadele değildir. Türkiye tek terör örgütü olarak PKK ile mücadele etmiyor. Türkiye en başta kendi içimizde bir paralel terör örgütüyle de mücadele ediyor. İşte geçtiğimiz günlerde milli güvenlik kurulu paralel yapıyı terör örgütü olarak karar bağladı. Ve bu örgüt aslında silahlı terör örgütünden çok daha fazla zarar verici boyutta işler yapıyor. Türkiye bu süreçte bununla da mücadelesine devam ettirecek. Türkiye bizim 65 yıllık müttefiklerimiz, Amerika'nın NATO üyesi ülkeleri olarak desteklediği maalesef PYD ile mücadele içerisinde. Bizim müttefiklerimiz Suriye'de, PKK'nın Suriye kolu PYD'yi destekliyorlar. Ve PYD'ye Avrupa ülkelerinde birçok başkentte irtibat bürosu açmaya müsaade veriyorlar. Avrupa birliğinin merkezi Brüksel'de çadır kurabiliyorlar. Yine milli güvenlik kurumu bu durum karşısında ağır eleştirisini yerine getirmiştir" diye konuştu.

"ANAYASA'YI İHTİLALCİ DEĞİL ANAYASA'YI MİLLET YAPAR DİYECEĞİZ VE MİLLETE MÜHRÜ VURDURACAĞIZ"

Anayasa değişikliği hakkında da açıklama yapan Kaynak şunları kaydetti:

"Bu ülkenin uçması lazım. Bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesinin ötesine gitmesi lazım. Bunun içinde bizim samimiyetle ısrarla istediğimiz şey Başkanlık sistemidir. Tabi binin çeşitli alternatifleri konuşulabilir. Bunu biz demokratik usulle yapmak isteriz. Zaten başka bir seçeneğimiz yok. Ama unutmayın yüzde elli oy verdiniz. Kendi içinizden bir Cumhurbaşkanı seçtiniz. Bu sistem değişikliği için birileri ne diyorlar "Siz bunu ancak kanlı bir mücadeleyi göze alırsanız yapabilirsiniz." Demokrasi içerisinde alışmışlar. Millet kendilerine yetki vermemiş 27 Mayıs'ta olduğu gibi kanla, ihtilalle milletin iradesini gasp etmişler. 12 Eylül'de, 28 Şubat'ta hep birlikte yaşadık. Ama biz bu hususta tüm samimiyetimizle Anayasa'yı askeri değil, Anayasa'yı cunta değil, Anayasa'yı ihtilalci değil Anayasa'yı millet yapar diyeceğiz ve millete mührü vurduracağız inşallah."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber