Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 05 Mayıs 2015 - 11:23 Yorum: 0

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Malatya'da

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, 7 Haziran seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Malatya'da

Malatya’da olmaktan son derece memnun olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Ankara’da ne zaman sıkıntılı işlerle uğraşıldığında veya bir yoğunluk olduğunda soluğu Malatya’da almaya gayret ettiklerini söyledi.

Malatya’nın özel bir kent olduğunu ifade eden Akdoğan özetle; “Malatya’nın coşkusu, heyecanı bize hep moral verdi. Malatya bize daima destek oldu. Bununla ilgili bir anımı anlatmak isterim.  27 Nisan e-muhtıra bildirisi hükümete karşı yayınlandıktan sonra Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile ilk Malatya’ya gelmiştik. Program yerine ulaşamamıştık. İnsanlar Cumhurbaşkanımıza koşuyordu. Bütün caddeler, sokaklar insan seli halindeydi. Adeta mahşer yeri gibiydi. İnsanların o coşkusunu o desteğini o sevgisini o samimiyetini görünce hamd olsun dedik. Millet iktidarına sahip çıkıyor. Millet kendi iradesine sahip çıkıyor. Millet, milletin adımına sahip çıkıyor. Hamd olsun Malatya milletin adımına hep sahip çıktı. Turgut Özal’a da sahip çıktı. Recep Tayyip Erdoğan’a da sahip çıktı. Sizin desteklerinizle, milletimizin emanetine her zaman sahip çıkmanın gayreti içinde olduk” dedi.

Paradigmayı değiştirdik. Red, inkar, asimilasyon politikalarını kaldırdık. Devlet demokratikleşti. Bugün Kürtlere kim zulüm ediyor. Kürtten kim haraç alıyor. Kim baskı yapıyor. Bunları çok iyi görülmesi, anlaşılması gerekiyor. AK Parti iktidarında konuşulmayan, tartışılmayan hiçbir şey kalmadı. Eski Türkiye'ye dönmek isteyenlerle, yeni Türkiye'yi isteyenlerin referandumu bu seçimler. 
AK Parti kazanırsa, evet size yeni Türkiye'de yer yok. Paralel devlet yapılanmalarına yeni Türkiye'de yer yok. KCK'ya , mafya tipi yapılanmalara yeni Türkiye'de yer yok. Bu seçim referandum anlamına geliyor. Bu yüzden yeni anayasanın yapılması gerekiyor.

Şimdi şer cephesine küçük partiyi de aldılar. Düne kadar bunlara demediğini bırakmayan, Kürt meselesinin çözümünde sürekli sorun çıkaran zihniyet şimdi kol kola girdiler. Şeytanla işbirliği yapanlar ne gerekiyorsa yapıyorlar. CHP zihniyetini Güneydoğu'da HDP ambalajı ile satmaya çalışıyorlar. 

Malatya Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde Hilton Otelindeki toplantıya Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Malatya Valisi Süleyman Kamçı, Malatya Milletvekili ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Malatya Milletvekilleri Cemal Akın, Mustafa Şahin; Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber