Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Siyaset 01 Eylül 2016 - 14:18 Yorum: 0

Başbakan Yıldırım, 2016-2017 Adli Yılı açılışı dolayısıyla mesaj yayımladı

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin demokrasi ve hukuk temelinde gelişmesi için en büyük mesuliyetin kendilerinde olduğu bilinciyle, darbeci zihniyeti...

Başbakan Yıldırım, 2016-2017 Adli Yılı açılışı dolayısıyla mesaj yayımladı

Başbakan Binali Yıldırım, "Türkiye'nin demokrasi ve hukuk temelinde gelişmesi için en büyük mesuliyetin kendilerinde olduğu bilinciyle, darbeci zihniyeti tasfiye eden hukukçularımızı yürekten tebrik ediyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, 2016-2017 Adli Yılı açılışı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "2016-2017 Adli Yılı'nın ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, demokratik bir hukuk devletidir.

Yargı organı, hâkimler, savcılar, avukatlar ve diğer çalışanlarıyla devletimizin demokrasi ve hukuk eksenindeki işleyişinde hayati bir vazife ifa etmektedir. Mülkün temeli adalettir. Adalet, temel insani hak ve özgürlüklerin, toplumsal barışın ve milli birliğin en güçlü teminatıdır. Hükümet olarak, hukukun üstünlüğü ve adaletin tesisine yönelik bütün icraatlarımızı, milletimizin huzur ve refahı; ülkemizin aydınlık yarınları için atılmış adımlar olarak görüyoruz. 14 yıllık iktidarımız süresince hem hukuk alanında tarihi öneme sahip birçok reformun gerçekleşmesine; hem de adalet teşkilatımızın fiziki altyapısının iyileşmesine büyük önem verdik. İhtiyaç ve talepler istikametinde yeni reformlar yapmaya devam edeceğiz. İnanıyorum ki, adalet sistemimizin güçlenmesi ve hukukun eksiksiz tecellisi için atılan adımlar büyüdükçe, ülkemiz daima, dünyanın saygın ve güçlü ülkeleri arasında yer alacaktır" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yıldırım, mesajında şunları kaydetti: "Türkiye, demokrasi, hukuk, adalet ve özgürlükler konusunda tavizsiz bir duruş sergiledikçe; darbe teşebbüsleriyle, vesayet arayışlarıyla, terörle, tedhişle ülkemizi zayıf düşürmeye çalışan güç odakları emellerine asla ulaşamayacak, millet-devlet kenetlenmesi karşısında mutlaka hezimete uğrayacaklardır. Türkiye'nin demokrasi ve hukuk temelinde gelişmesi için en büyük mesuliyetin kendilerinde olduğu bilinciyle, darbeci zihniyeti tasfiye eden hukukçularımızı yürekten tebrik ediyorum.

Bu düşüncelerle, yüksek mahkemelerimizin başkan ve üyeleri başta olmak üzere, adaletin tesisi için ülkenin her köşesinde fedakârca görev yapan hâkim, savcı ve avukatlarımız ile tüm yargı çalışanlarına görevlerinde başarılar diliyorum. Görevi başında şehit olan yargı mensuplarımızı rahmetle yâd ediyor, adalet sistemimiz için görev yapan bütün yargı mensuplarına selam ve saygılarımı sunuyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber