Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 07 Aralık 2017 - 13:48 Yorum: 0

Başbakan Yıldırım: "Amerika’da bir dava var evlere şenlik"

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davaya ilişkin, "Amerika'da bir dava var evlere şenlik. Davanın aktörü sanıkken...

Başbakan Yıldırım: 'Amerika’da bir dava var evlere şenlik'

Başbakan Binali Yıldırım, ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davaya ilişkin, "Amerika'da bir dava var evlere şenlik. Davanın aktörü sanıkken mahkemeye gelmeden tanığa dönüştü ve adam açıkça diyor ki yalan söylersen ceza almaktan kurtarırsın. Buradaki amaç bellidir, 15 Temmuz'da yarım kalan işi ekonomik saldırıyla başarmaktır. Türkiye'ye yapılan bu dava üzerinden ekonomik bir saldırıdır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, JW Marriot Otel'de düzenlenen TÜSİAD Yüksek İstişare Toplantısı'nda konuştu. Türkiye'nin büyüyen bir ülke olduğunu belirten Yıldırım, "Türkiye'nin son 10 yılına baktığınız zaman baş na gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Türkiye, bütün bu zorlukların üstesinden gelmeyi başarmıştır. Nasıl başardık? Birlikte başardık, devletle, sivil toplum örgütleri, toplumun bütün kesimleriyle ülkemize yönelen bütün saldırıları göğüsleyerek bugünlere geldik. Türkiye, büyüyen bir ülke. Bugün kamu bir birim yatırım yapıyorsa özel sektör 8 birim yatırım yapıyor. Özel sektörün gücü Türkiye'nin lokomotif gücüdür. Siyasi ve ekonomik olarak bütün alacağımız kararlarda bu işe dikkat ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 15 yıldır büyük bir mücadeleden geçtiğini anlatan Yıldırım, Türkiye'nin demokrasisini geliştirmek ve gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için gayret gösterildiğini ifade etti. Yıldırım, "15 Temmuz gibi bir ola başka ülkelerde yaşansa 10 sene belini doğrultamaz. Düşünün millete karşı milletin tankını, tüfeğini, silahını, asker kılığına girmiş alçak FETÖ mensupları kullanıyor. Öylesine bir olay yaşandı Türkiye'de" dedi.

Özel sektöre ve ekonomiye güvendiklerini belirten Yıldırım, "2017 yılı için senaryoları hatırlayın, "Kriz olacak, faiz kontrol edilemeyecek', o değerlendirme kuruluşları adeta yarışa girdiler. Biz özel sektöre, ekonomimize güveniyoruz, güvendiğimiz için de gerekli tedbiri aldık. Aynı şeyler 2018 için söylenmeye başladı, 2018 çok zor bir yıl olmayacak, "büyük bir kriz kapıda" gibi. Doğru, 2018 kolay olmayacak, bunun farkındayız. Ülkemizin bugüne kadar kazanımları sayesinde, istikrar, güven sayesinde 2018'de de büyüme aynen devam edecek. Bugün iki haneli duruma gelen enflasyonun aşığı doğru seyri devam edecek. Bunun için gereken tedbirleri alıyoruz. Bu tedbirler kısa sürede etkisini gösterecek. Özellikle, 2018'de yol haritamızı hazırlıyoruz. Bunu yaparken beraber yapacağız. Özel sektörü, iş alemini, sizleri dikkate almadan, sizleri meseleye dahil etmeden bunların yapılması asla söz konusu olamaz. Böyle bir şey mümkün değil. Yol haritasını birlikte yapacağız" diye konuştu.

Reformların yapılmaya devam edileceğini söyleyen Yıldırım, "Yapısal reformlara devam edeceğiz. Vergi reformunu yapacağız. Yatırım ortamının iyileştirilmesi için iddialı bir eylem planını hayata geçireceğiz. Türkiye'de iş yapabilme kolaylığı bugün arzu ettiğimiz seviyede değil. Hedefimiz önümüzdeki 3 yıl içerisinde 20 ülke arasına iş yapma kolaylığı bakımından Türkiye'yi sokmak. Bunun için neler yapılacağına dair çalışmalarımız tamamlandı, madde madde. Bütün bürokrasinin kolaylaştırılması, vatandaşın işinin devlet bürokrasisiyle zorlaştırılmasının önüne geçilmesi, e-devlet uygulamalarından, elektronik ortamda iş yapma imkanlarının artırılması. Bütün bunlar eylem planlarımız arasında yer alıyor. Beşeri sermayemizin kalitesini artıracağız" şeklinde konuştu.

Eğitimdeki göstergelerin tam arzu edilen sevide olmadığını kaydeden Yıldırım, üniversitelerin sayısının artırılmasının eleştirisi konusu olabileceğini ancak yetişmiş insan gücünü sağlamak için etkin bir program uyguladıklarını söyledi. Yıldırım, eğitimde kalitenin artırılması için çalışmaların sürdürüldüğüne işaret etti.

Türkiye'nin büyümeye ve gelişmeye devam ettiğini anlatan Yıldırım "Hiç ama hiç tereddüt göstermeyin. Ülkemize güvenelim. Bölgemizin ülkemiz açısından ne kadar önemli olduğunun farkında olalım ve buna göre çalışmalarımızı sürdürelim. Türkiye, bugün bölgede istikrarın teminatı haline gelmiş bir ülkedir. Bunu yaşadığımız olaylarda görüyoruz" diye konuştu.

Suriye sorununun çözüm noktasına gelmesinde Türkiye'nin büyük bir payının olduğuna işaret eden Yıldırım, "Bugün Amerika PKK terör örgütüyle işbirliği yaparak etkisiz hale getirdiği DEAŞ terör örgütü mensubu bu kadar değildir. Kimin gerçekte terörle mücadele ettiğini kimin etmediğini en iyi bilen ülke biziz. PKK, FETÖ, DEAŞ bu üç örgütle amansız mücadele ediyoruz. Bu bizim kaynaklarımızın, enerjimizin bir kısmını alıyoruz. Yapacağımız işlerden de bizi asla geri koymuyor" şeklinde konuştu.

"Terör örgütü bitme noktasına gelmiştir"

"Türkiye'nin Kürt meselesi diye bir meselesi yok" diyen Yıldırım, "PKK, terör örgütün Kürtler diye bir sorunu yok. Bir sorun varsa bu sorun o bölgede yaşayan vatandaşlarımızın PKK bölücü terör örgütü sorumludur. Kürtler, Türkler, bu ülkede kimliğini taşıyan herkesin başımız üstünde yeri var. Terör örgütüne karşı bütün etnik gruplar, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının tamamı bir ve beraber olarak bu mücadeleyi sürdürüyoruz. Son iki yılda taarruz esasına dayanan bir mücadele yöntemiyle bugün vatan toprağının her noktasında Türkiye Cumhuriyetinin bayrağı dalgalanıyor. Terör örgütü bitme noktasına gelmiştir. Bunu gören dış güçler yeni versiyonlarını hayata sokma konusunda ciddi bir gayret içindedir" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, ABD'nin Türkiye'nin müttefiki olduğunu belirterek, "Ama ABD'nin yaptığı kabul edilebilir bir şey midir? Terör örgütüyle açık ve seçik bir şekilde işbirliği yapmak, DEAŞ'ı yok etmek için böyle bir işbirliği yapmaya mecburlarmış. Asla ve asla bizi buna ikna edemezler. Türkiye'nin önem verdiği dostluk ve müttefiklik ilişkisine çok büyük zarar verdiğini muhataplarımıza söyledik. ABD ile ilişkilerde gelecek vizyonumuzda herhangi bir sorun ve yanlışlık yok. Sorun, ABD'nin bölgeye bakışındadır. Türkiye ile olan dostluğuna bakışındadır. 15 Temmuz darbesinin arkasında olan kanlı terör örgütü FETÖ'nün, bütün dünya biliyor, herkes kabul ediyor ancak dostumuz Amerika bu konuda hiçbir adım atmıyor? Bunu nasıl okuyacağız?" dedi.

ABD'de Rıza Sarraf'ın tanık olarak ifade verdiği davaya ilişkin değerlendirmede bulunan Yıldırım, "Amerika'da bir dava var evlere şenlik. Davanın aktörü sanıkken mahkemeye gelmeden tanığa dönüştü ve adam açıkça diyor ki yalan söylersen ceza almaktan kurtarırsın. Amerika'daki bu, adalet oluyor bize gelince nerede hukuk devleti? Bu çifte standardı artık Türk milleti yemiyor. Buradaki amaç bellidir, 15 Temmuz'da yarım kalan işi ekonomik saldırıyla başarmaktır. Türkiye'ye yapılan bu dava üzerinden ekonomik bir saldırıdır. Türk ekonomisi Türk milleti bu saldırıyı da boşa çıkaracaktır, bundan herkes emin olsun" şeklinde konuştu.

ABD'nin Kudüs kararına değinen Yıldırım, "Dünyanın karşı çıktığı sayısız BM kararı, hukuk hiçe sayıldı. Bu, bölgede pimi çekilmiş bir bomba. Bu kararı yok sayıyoruz, tanımıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber