Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 29 Eylül 2016 - 13:24 Yorum: 0

Başbakan Yıldırım, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen’i kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen'i kabul etti.

Başbakan Yıldırım, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen’i kabul etti

Başbakan Binali Yıldırım, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen'i kabul etti.

BÇankaya Köşkü'nde gerçekleşen kabul, yaklaşık 40 dakika sürdü. Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, kabulde Dışişleri Bakanı Jensen'in, 15 Temmuz 2016 tarihinde akim bırakılan hain darbe girişimi sonrasında Danimarka Hükümetinin Türkiye'yle dayanışma içinde olduğunu vurguladığı belirtilerek, Dışişleri Bakanı Jensen'in, Danimarka olarak iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeyi ve yakın siyasi diyalogu artırarak sürdürmeyi arzuladıklarını ettiği ifade edildi.

Başbakan Yıldırım'ın, Danimarka'nın dayanışma mesajını takdirle karşıladığı, FETÖ, PKK ve DAEŞ'le aynı anda mücadele etmekte olunduğunu belirttiği, bu bağlamda söz konusu terör örgütleriyle mücadelede Müttefik ve ortakların etkin işbirliğinin büyük önem taşıdığını vurguladığı kaydedildi. Başbakan Yıldırım'ın, ayrıca Danimarka ile geniş bir alana yayılan ikili işbirliğini daha ileri bir seviyeye taşımak konusunda çalışmaların süreceğini ifade ettiği bildirildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber