Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 20 Ağustos 2016 - 14:48 Yorum: 0

Başbakan Yıldırım: “FETÖ gitti ’BETÖ’ geldi, bunlar vardiyalı çalışıyor”

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz sonrası artan bölücü terör örgütü eylemlerine dikkat çekerek, "Bugün FETÖ gitti "BETÖ" geldi; bölücü terör...

Başbakan Yıldırım: “FETÖ gitti ’BETÖ’ geldi, bunlar vardiyalı çalışıyor”

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz sonrası artan bölücü terör örgütü eylemlerine dikkat çekerek, "Bugün FETÖ gitti "BETÖ" geldi; bölücü terör örgütü. Bunlar vardiyalı çalışıyor. 15 Temmuz'da FETÖ vardiyadan düştü BETÖ geldi. Hangisi gelirse gelsin bu millet karşısında vız gelir tırıs gider" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım Kordsa Global ve Sabancı Üniversitesi işbirliği ile yapılan Kompozit Teknolojileri Mükemmeliyet Merkezi (Teknopark) açılış törenine katıldı.

Törende konuşan Başbakan Binali Yıldırım şu anda 290 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 1 milyon 600 bin vatandaşın çalıştığını belirterek, "2023'e kadar 65 tane daha OSB yapılacak. 1 milyon üzerinde yeni istihdam sağlanacak. Şu anda 266 AR-GE merkezinde 27 bin 586 kişi doğrudan çalışıyor. Bu merkezlerde 5 bin 149 AR-GE projesi kapsamında bin 124 tane yeni patent alındı. 2015 yılında Türkiye yüz binin üzerinde marka başvurusuyla Avrupa'nın en fazla marka başvurusu yapan ülkesi oldu. Eskiden marka ne patent ne kardeşim. Ver siparişi ne istersen yapayım. Şimdi işler değişti. Birinci köprüyü İngilizler yaptı biz taşeronluk yaptık, ikinci köprüyü Japonlar yaptı biz taşeronluk yaptık. Üçüncü köprüyü Türkler yapıyor Koreliler taşeron. Bu Türkiye'nin değişimini gösteriyor. Artık arkadan gitme yok, yan yana gideceğiz" diye konuştu.

"Aleni olarak "ülkenin sahibi de benim" demeye başladılar. Sonunda belasını buldular"

Vatandaşın 15 Temmuz gecesi geleceği gördüğünü söyleyen Yıldırım, "Cumhurbaşkanımız 2014'ün başından beri bas bas bağırıyor. "Bu bir terör örgütüdür, bunlar Türkiye'nin geleceğine kastetmişlerdir." Bunlar polisi, yargıyı, askeri ele geçirmiş, ticarete sızmış. Artık öyle bir hale gelmiş ki aleni olarak "ülkenin sahibi de benim" demeye başlamış, kafa tutmaya başlamış. Sonunda belasını buldu. 15 Temmuz gecesi her şey ayan beyan ortaya çıktı. Bir musibet yaşadık, bu hayra vesile oldu. Türkiye şimdi virüslerinden temizleniyor ve inşallah her alanda kaybettiğimiz zamanı en hızlı şekilde telafi ederek yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

"Siz üretmeye devam edin, turkuaz halıları önünüze sereceğiz"

Konuşmasında iş dünyasına çağrıda da bulunan Yıldırım, "Siz üretmeye devam edin. Türkiye için iş, aş sağlamaya devam edin. Her zaman yanınızdayız. Turkuaz halıları önünüzde aça aça yolumuza devam edeceğiz. Bu kadar açık söylüyorum. Yolları bunun için yaptık, köprüleri bunun için yaptık. Ülkemizin rekabet gücünü arttırmak, ülkemizi geleceğe hazırlamak" ifadelerini kullandı.

Önümüzdeki günlerde açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilgili açıklamalarda bulunan Yıldırım, "26 Temmuz'da boğazın yeni gerdanlığı takılmış olacak" deyince salondakiler tarafından "26 Ağustos" diye düzeltildi. Bunun üzerine Yıldırım, "Temmuz'a takıldık kaldık. Artık o iş geride kaldı. Hayat devam ediyor, işimize bakalım" sözleriyle salondakileri gülümsetti.

"Edirne, Avrupa, istersen Çin'e git"

Türkiye'nin büyük bir eserinin 26 Ağustos'ta hizmete gireceğini vurgulayan Yıldırım, "Büyük bir eserin Türkiye'ye kazandırmış olmanın mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü ve 217 kilometre otoyolu, 4 gidiş 4 geliş açacağız. 27 Ağustos'tan itibaren ikinci köprüde kamyon göremeyeceksiniz. Tren yolu var, o da daha sonra devreye girecek. O da yapıldıktan sonra trenle köprüden geçip Edirne, Avrupa, istersen Çin'e kadar git. Sana kalmış" dedi.

"FETÖ gitti BETÖ geldi, bunlar vardiyalı çalışıyor"

15 Temmuz sonrası oluşan Yenikapı ruhunu devam ettireceklerini belirten Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ortaklıklarımız daha fazla, ayrılıklarımız daha az, neyi paylaşamıyoruz. 15 Temmuz sonrası gerçekleşen Yenikapı ruhunu devam ettirmek en önemli işlerimizden biri. Darbe goygoycuları başladılar "bunlar birbirlerine girecekler" diye. Avucunuzu yalarsınız. Bu millet büyük millet. Bu millet sizin gazınıza gelmez. Bu topraklarda kader birliği yaptık. Kürt'ü ile Türk'ü ile Çerkez'i ile her türlü etnik, mezhep bizim tarihimizde var. Bunların üzerinde millet olma şuuru hiçbir zaman kaybolmamıştır. Bugün bölücü terör örgütü FETÖ gitti "BETÖ" geldi; bölücü terör örgütü. Bunlar vardiyalı çalışıyor. 15 Temmuz'da FETÖ vardiyadan düştü BETÖ geldi. Hangisi gelirse gelsin bu millet karşısında vız gelir tırıs gider. Bunları da aşacağız. Medeniyet yolculuğumuza kararlılıkla devam edeceğiz."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber