Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Siyaset 26 Ağustos 2016 - 12:53 Yorum: 0

Başbakan Yıldırım’dan Alman dergisi Der Spiegel’e: “Yemezler

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında "Kürtler hedef alınıyor, uzun süreli işgal" ifadelerini kullanan Alman dergisi Der Spiegel'e...

Başbakan Yıldırım’dan Alman dergisi Der Spiegel’e: “Yemezler

Başbakan Binali Yıldırım, Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında "Kürtler hedef alınıyor, uzun süreli işgal" ifadelerini kullanan Alman dergisi Der Spiegel'e sert sözlerle yanıt verdi. Yıldırım, "Türkiye bir yandan IŞİD ile mücadelede zayıf kalıyor diye yalan iddialarda bulunacaksınız, IŞİD'in üzerine gidip masum insanların hayatını kurtarınca da böyle yazacaksınız. Yemezler. Bunları aslı astarı yoktur" dedi.

Dolmabahçe Çalışma ofisi'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u kabul etti. Binali Yıldırım burada Borisov ile yaptığı görüşmenin ardından ortak basın toplantısı yaparak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Çevik Kuvvet Müdürlüğü'ne bomba yüklü kamyonla düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Binali Yıldırım, " Patlayıcı yüklü kamyonla bir intihar saldırısı oldu. Şehitlerimiz var yaralılarımız var. Bu hiç şüphesiz alçak PKK bölücü terör örgütünün hain saldırılarından birtanesidir" dedi.

Yıldırım, Türkiye'nin Cerablus'u DAEŞ'ten temizlemek için başlattığı Fırat Kalkanı Operasyonu hakkında "Kürtler hedef alınıyor, uzun süreli işgal" ifadelerini kullanan Alman haftalık haber dergisi Der Spiegel'e sert sözlerle yanıt verdi.

"Böyle haberler, yorumlar zırvadır"

Yıldırım, yapılan haberlerin zırva olduğunu söyleyerek, "Bu dergi herhalde bir başka gezegende yaşıyor. Dünyadan haberi yok, ya da kuyruklu yalan haberler yapmayı kendine iş edinmiş. Hiçbir şey yapmayı bilmiyorsa ABD Başkan yardımcısının, AB liderlerinin açıklamaları dinlesin. Ona göre haber yapsın. Dünyadan haberi yok. Yalan, kuyruklu yalan haberler yapmayı kendine iş edinmiş. Hiçbir şey yapmayı bilmiyorsa ABD Başkan yardımcısının, AB liderlerinin açıklamaları dinlesin. Ona göre haber yapsın. Türkiye bir yandan IŞİD ile mücadelede zayıf kalıyor diye yalan iddialarda bulunacaksınız, IŞİD'in üzerine gidip masum insanların hayatını kurtarınca da böyle yazacaksınız. Yemezler. Bunları aslı astarı yoktur. Bizim askerimizin görevi sınırlarımızın güvenliğini sağlamak ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini teminat altına almaktır. Türkiye'nin yaptığı budur. Bunun dışındaki bütün haberler, yorumlar zırvadır" diye konuştu.

"Terör örgütlerinin amacı hem Türkiye'de hem Suriye'de bölücülük yapmak"

Yıldırım, "Baştan beri Türkiye'nin ve Suriye'nin toprak bütünlüğünü savunuyoruz. Terör örgütlerinin amacı hem Türkiye'de hem Suriye'de bölücülük yapmak, buralarda devlet kurmak. Öyle bir hayalin peşindeler ama asla bunu başaramayacaklar. Biz sınırlarımızın güvenliğini, vatandaşlarımızın emniyetini yüzde 100 sağlayıncaya kadar, DAEŞ unsurlarını bölgeden çıkarana kadar operasyonlara devam edeceğiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'a 15 Temmuz hain darbe girişi sonrası Türkiye'ye verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "İlk andan itibaren Bulgaristan çok yakın açık bir desteği oldu. Türk halkının geleceğinden yana demokrasinden yana açık desteğinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz Bulgaristan ile aramızdaki sorunu öyle ya da böyle çözeriz. Geçmişte de çözdük. Bizim Bulgaristan ile mülteci sorunu çözmemiz sorunun tamamen çözümü anlamına gelmiyor.Avrupa bu tehditten bu şekilde kurtulma şansı yok. Çünkü Suriye'de , Irak'ta işler gittikçe daha zora giriyor. Biz yeni dalgaların oluşmaması için güney sınırımızda bazı tedbirler aldık. Buradaki DEAŞ ve terör unsurlarını bölgeden temizliyoruz ki oradaki sivil insanlar evlerinden barklarından göç etmek zorunda kalmasın. Ancak tüm AB düzeyinde kapsamlı olarak ele alınma ve çözülme ihtiyacı var. Bu konuyu enine boyuna sayın başbakanla konuştuk. Tekrar ediyorum ki gerek Bulgaristan'da yaşayan soydaşlarımız gerek burada yaşayan Bulgar kökenli vatandaşlarımız Bulgaristan'la ilişkilerimizin adeta çimentosudur. İlişkilerimizi ileriye götüren en önemli varlıklarımızdan biridir" diye konuştu.

Bulgar Başbakan Boyko Borisov ise Cizre'de yaşanan terör saldırısı ile ilgili olarak başsağlığı dileyerek, "Sayın Başbakan'a ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Özelikle şehitlerin ailelerine duygularımı iletmek istiyoruz. Tabi ki bugünkü ziyaretimizin amacı bugün açılacak Üçüncü köprü. Avrupa ile Asya'yı birleştiren bir köprü. Otobanlarımız da bu projeye bağlanmış oluyor. Türk tarafının mültecilerle ilgili yaptığı çalışmalar için teşekkürler. Türkiye pek çok adım attı bu konuda. Şu ana 26 bin civarında olaylar engellenmiş oldu. Notlar aldık haritalar üzerinde konuştuk. Dikkatimi çeken olay şu anda Türkiye bu harekat içinde . Bu harekat 2 milyon mültecinin girişini engelleyecek. Üç milyon mülteci varken özellikle İstanbul bölgesinde Avrupa'da çok net bir hesap ve analiz yapmak zorundayız. Mart ayında olmuş olan anlaşma konusunda çok iyi bir değerlendirme yapmalıyız. Türkiye ne zamana kadar bu mülteci akışını engelleyebilecek. Pek çok mesaj paylaşmak istiyorum. Yunanistan ve Bulgaristan bu süreçten dolayı en büyük tehlike altında. Avrupa'da ortak bir uzlaşma önemli. Bizim komşularımızla birlikte bir uzlaşma sağlamak, dayanışma çok önemlidir. Çok aktif aylar olacak önümüzde umuyorum ki ortak bir çalışma içinde hem AB hem Türkiye büyük bir çözüme ulaşır şu anda bulunduğumuz zor durumdan çıkarız. Mülteci baskını Türkiye ile yapılan anlaşma ile azaldı. Çözümü bulmak zorundalar. Tüm başbakanlar o toplantıda anlaşmayı onayladı. Bu problemi çözemezsek bir savaş çıkma ihtimali büyük" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber