Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 05 Aralık 2016 - 10:53 Yorum: 0

Başbakan Yıldırım’dan anayasa çalışmalarına ilişkin açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile anayasa görüşmelerine ilişkin, "Pürüz olur giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşır. Her şeyin bir çözümü var....

Başbakan Yıldırım’dan anayasa çalışmalarına ilişkin açıklama

Başbakan Binali Yıldırım, MHP ile anayasa görüşmelerine ilişkin, "Pürüz olur giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşır. Her şeyin bir çözümü var. Gayet iyi gidiyor" dedi.

Başbakan Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde bakanlar ve milletvekilleriyle yapacağı kahvaltı öncesinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Milletvekillerinin AK Parti grubuyla bir kahvaltı yapacaklarını belirten Yıldırım, "İstişare edeceğiz. Ne konuşacağız ? Biliyorsunuz uzun bir süredir Bütçe Kanunu komisyonlarda görüşüldü. Nihayet bugün Genel Kurula geliyor ve Genel Kurulda bütçeyi görüşmeye başlayacağız. Arkadaşlarımız bu komisyon aşamasında çok büyük çalışmalar yaptılar, gayretler gösterdiler. Kendilerine toplu olarak teşekkür etme fırsatı bulacağım. Aynı zamanda da önümüzdeki yılda yapacağımız faaliyetleri de tekrar gözden geçireceğiz. Bu arada bir süreden beri çalışmalarını yürüttüğümüz kısıtlı sınırlı anayasa değişikliğini de belirli bir noktaya geldik. Onunla ilgili de istişaremizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"Gözden geçirmeler devam ediyor"

Anayasa değişikliğinin hangi noktaya geldiğinin sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:

"Gözden geçirmeler devam ediyor. Karşılıklı arkadaşlarımız görüşüyorlar. Gerek Sayın Bahçeli'ye gerek bize bu görüşmelerin sonucunu rapor ediyorlar. Bizden aldıkları yeni bilgilerle tekrar görüşüyorlar. Bu teklifi AK Parti Grubu olarak verinceye kadarda bu görüşmeler devam edecek, ayrıca komisyonda da Anayasa Komisyonunda da etraflıca verdiğimiz teklif görüşülmüş olacak."

"Pürüz olur giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşır"

MHP ile karşılıklı fesih yetkisi konusunda pürüz olduğunun hatırlatılması üzerine Başbakan Yıldırım, "Pürüz olur giderilir, konuşa konuşa insanlar anlaşır. Her şeyin bir çözümü var. Gayet iyi gidiyor" açıklamasında bulundu.

Başbakan Yıldırım, yapılan çalışmaların teknik düzenleme mi içeriği ilişkin mi olduğu sorusuna, "İkisi de var. Teknik düzenlemeler de var. Ama esas itibariyle burada sınırlı bir değişiklik söz konusu. Değişikliğin yürütmeyle yasama ilişkilerinin düzenlenmesi ağırlıklı olarak" yanıtını verdi.

"İnşallah onun için gayret ediyoruz"

Yürürlüğe giriş tarihinin sorulması üzerine Yıldırım, "Hiç şüphe edecek bir şey yok. Her şey belli. Neyin, hangi maddenin, hangi uygulamanın ne zaman yürürlüğe gireceğini teklif verildiğinde göreceksiniz. Tarih veremem de az kaldı göreceksiniz" diye konuştu.

"Bu hafta Meclise gelecek değil mi" sorusuna Yıldırım, " İnşallah onun için gayret ediyoruz" dedi.

"Kapsamlı açıklamayı Perşembe günü Rusya seyahati dönüşü yapmış olacağız"

Ekonomiyle ilgili tedbirlerin ne zaman açıklanacağı sorusuna Başbakan Yıldırım, "Bu hafta Perşembe günü açıklayacağız. EKK Toplantısını yaptık. Teknik çalışmaları arkadaşlarımız yürütüyor. Kapsamlı açıklamayı Perşembe günü Rusya seyahati dönüşü yapmış olacağız" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber