Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 18 Eylül 2016 - 16:03 Yorum: 0

Başbakan Yıldırım’ın Gaziler Günü mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, "Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin yıl dönümü ve Gaziler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında,...

Başbakan Yıldırım’ın Gaziler Günü mesajı

Başbakan Binali Yıldırım, "Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin yıl dönümü ve Gaziler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, şehitlik ve gaziliğin Türk milleti için şereflerin en büyüğü olduğunu vurguladı.

Başbakan Binali Yıldırım, mesajında şu ifadeleri kullandı:

"İstiklalimizi korumak, ülkemizin her köşesinde huzur ve emniyeti sağlamak için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve vatanını canından aziz bilen bir milletin evlatları olarak bu Gaziler Günü'nü idrak ederken gazilerimizin ve şehitlerimizin ailelerinin gururlarına ortak oluyor, kederlerini yürekten paylaşıyoruz. Şehitlik ve gazilik, milletimiz için şereflerin en büyüğüdür. Bin yıldır barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin, gazilerimizin ve bütün kahramanlarımızın emanetidir. Onların büyük fedakarlıkları sayesinde bugün geleceğe güvenle bakabiliyoruz. Meclisimizin, Sakarya Zaferi'nin ardından Mustafa Kemal Paşa'ya "Gazi" unvanı ve "Mareşal" rütbesi vermesi, onların milletimizin nazarındaki saygınlığını en güzel şekilde anlatmaktadır. Gazilerimizin, taşıdıkları onura yaraşır bir şekilde hayatlarını devam ettirmeleri, hak ettikleri imkan ve şartlara kavuşturulmaları konusunda milletimizin de, devletimizin de gereken hassasiyeti göstermeye devam edeceğine inancım tamdır. Atatürk'e gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin yıl dönümü ve Gaziler Günü'nde, bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla yad ediyor, vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyorum."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber