Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 16 Aralık 2016 - 13:13 Yorum: 0

“Başımıza icat çıkarma” sözü tarih oluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ailelerin çocuklarına söylediği ve günümüzde artık anonim haline gelen "Başımıza icat çıkarma" sözünü tarihe karıştırmak...

“Başımıza icat çıkarma” sözü tarih oluyor

Ordu Büyükşehir Belediyesi, ailelerin çocuklarına söylediği ve günümüzde artık anonim haline gelen "Başımıza icat çıkarma" sözünü tarihe karıştırmak için kolları sıvadı.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ailelerin çocuklarına yönelik söylediği bu sözü tersine çevireceklerini belirterek, geleceğin bilim insanlarının yeteneklerini ortaya çıkarmak ve yenilikçi fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik "Başımıza icat çıkar'yarışması açtıklarını açıkladı.

Başkandan çocuklara "icat çıkar" çağrısı

Başkan Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, eskiden ailelerin çocuklarına beklenmedik bir durumla karşılaştıklarında "başımıza icat çıkarma" dediklerini hatırlatarak, çocuklara "icat çıkarma'çağrısı yaptı. Yılmaz, şu açıklamayı yaptı:

"Ordu insanını en iyi tarif edebilecek bir süreç başlatıyoruz. Yaklaşık 50 bin liralık ödül koymak suretiyle ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik yeni keyif ve yenilikçi alanlara girmek suretiyle rekabet ortamını oluşturmak istiyoruz. Yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ve danışman öğretmenlere yönelik ödül ve teşvik primlerimiz olacak. Yarışmaya katılım ücretsizdir. Öğrenci olduklarını belgelemeleri yeterlidir. Birden fazla eser gönderebilirler. Eserleri göndermek için açtığımız elektronik sayfadan faydalanabileceklerdir. Eserleri 6 Mart 2017 Pazartesi tarihine kadar bildirilen adresi göndermeleri gerekiyor. Özgün bir çalışma olması, intihal ve kopya olmaması anlamında en üst seviyede takibatlar yapılacaktır. Yarışmaya katılacak öğrencilerin mutlak surette yanında danışman öğretmen olması gerekmektedir.18 yaşından küçük olanların veli ve okul izin belgesi olması gerekmektedir. Bu yarışma ile ortaya çok özgün fikirlerin ortaya çıkacağı kanaatindeyim. Yarışmaya katılacak öğrencilerimizin projelerini maket ve elektronik ortamdaki sunumuyla getirmek zorundalar. Eskiden aileler çocuklarına "oğlum nereden çıkardın başımıza bu icadı" derlerdi. Şimdi biz çağrı yapıyoruz ve öğrencilerimizi icat yapmaya çağırıyoruz."

Yarışmada ilkokul ve ortaokul kategorisinde birinciliği elde edene bin TL, ikinciliği elde edene 750 ve üçüncülüğü elde eden 500 TL ödül verilecek. Lise kategorisinde birinci olana 3 bin, ikinci olana 2 bin 500 TL üçüncü olana bin 500 TL para ödülü verilecek. Üniversite kategorisinde ise birinciliğe 4 bin TL, ikinciliğe 3 bin TL, üçüncülüğe 2 bin TL ödül verilecek.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber