Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 22 Temmuz 2017 - 18:43 Yorum: 0

Basın yasası yeniden düzenlenmeli

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, 24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 109. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada,...

Basın yasası yeniden düzenlenmeli

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay, 24 Temmuz basından sansürün kaldırılışının 109. yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, basın yasasının acil bir şekilde günümüz koşullarına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmesini istedi.

İbrahim Ay, basının zor ve ağır koşullar altında, kutsal bir görev yaptığını ancak mevcut yasaların, sektörün önünde büyük bir engel teşkil ettiğini söyledi. 24 Temmuz'un anlamlı hale gelebilmesi için yasal düzenlemelerin şart olduğunu ifade eden İbrahim Ay, "24 Temmuz 1908'de basından sansür kaldırılmıştı. Bugün 109. yıldönümünü kutlamaktayız. Basın özgürlüğü sağlanmadıkça düşünce özgürlüğü, ifade özgürlüğü ve haber alma özgürlüğü sağlanamaz. Demokrasi ve insan haklarından da söz edilemez. Geçmişte yapılan sansürle mücadeleden sonra, bugün bizler de yasasızlıkla mücadele ediyoruz" dedi.

Meslektaşlarının bayramını kutlayan Ay "Gelecekte basın yasasının gözden geçirilerek düzenlendiği bir 24 Temmuz'u yaşamayı ümit ediyoruz. Bu yasa düzenlendiği takdirde o günde tüm basın için yeni bir bayram olacaktır. Basın yasasının ivedi bir şekilde güncellenerek günümüz koşullarına uygun bir şekilde düzenlenmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

"Yerel basın gücünü göstermiştir"

Geçtiğimiz yıl yaşanan hain darbe teşebbüsünde, yerel basının gücü ve öneminin bir kez daha ortaya çıktığını da hatırlatan Ay "Darbe girişiminin başarılı olması halinde bütün medya organlarının susturulacağının ve tüm iletişim kanallarının kapatılacağının, tek kelimeyle basına pranga vurulacağının bilincinde olan meslektaşlarımız, tüm dünya ya örnek bir duruş sergilemiştir. Bu açıdan 15 Temmuz 2016 tarihi Türk basının da onur günü olmuştur. Bunu da göz ardı etmememiz gerekir" diye konuştu.

Başkan Ay, yerel basının her yönden güçlenmesiyle birlikte, böyle tarihi günlerde ortaya koyduğu kararlı iradenin daha da güçleneceğini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber