Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 03 Temmuz 2014 - 20:37 Yorum: 0

Başkale'deki izinsiz gösteri sona erdi

Van'ın Başkale ilçesinde, terör örgütü PKK üyesi bir kişinin sınırda öldürüldüğünü haber alan grubun başlattığı izinsiz gösteri, Başkale Belediye Başkanı Güler ve İHD Van Şube Başkanı Bayhan'ın girişimiyle sonlandırıldı.

Başkale'deki izinsiz gösteri sona erdi

Van'dan Hakkari'ye dönerken göstericilerin barikat kurduğunu öğrenen Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Başkale Emniyet Müdürlüğü'ne giderek olayların yatışmasını bekledi.

Daha sonra Başkale Belediye Başkanı İhsan Güler ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Van Şube Başkanı Hamdi Bayhan, yolun ulaşıma açılması meselesi için göstericilerle görüştü. Başkale Kaymakamı Murat Büyükköse ile telefonda görüşen Güler ve Bayhan, göstericileri ikna etti.

Olayların son ermesi ve yolun tekrar ulaşıma açılmasının ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılan Canbolat, Hakkari'ye gitti.

İran askerleriyle girdiği çatışmada yaralandığı iddia edilen ve cesedi Türkiye-İran sınırında bulunan PKK üyesinin cenazesinin Başkale'ye getirilmesinin ardından örgüt yandaşları vasıtası ile ilçede izinsiz gösteriler başlatılmış ve Van-Hakkari karayolu barikatlarla kapatılmıştı.

Genelkurmay açıklaması

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer saha mühim memleket içi olaylara ilişkin duyuruya göre, Van'ınBaşkale ilçesindeki Kara Kuvvetleri 6'ncı Hudut Alayı Sualtı Hudut Karakol Komutanlığı görevlileri, sınırın İran vasıtası ile silah sesleri duydu. Bu sırada, İran güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü mensubu silahlı 4 terörist içinde çatışma yaşandığı ve teröristlerin, sınırın Türkiye kısmına kaçtığı, Sualtı Hudut Karakol Komutanlığına telefonla bildirildi.

Bunun üzerine, Sualtı Hudut Karakol Komutanlığı görevlilerince teröristlerin muhtemel yaklaşma istikametleri gözetlenmeye başlandı. Ayrıca, bölgeyi kontrol ve teröristlere müdahale için Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç Kobra Aracı ile 2 adet Hudut Emniyet Timi görevlendirildi. 

Timler, hadise yerine intikal halindeyken, 3 teröristin sınırın İran kısmına arka kaçtığını, İran askerleri vasıtası ile vurulan bir teröristin ise köy yakınında yerde yattığını tetkik etti. 

Yaralı olduğu değerlendirilen terörist, askerlere aralıklı şekilde ateş etti. Gece saatlerinde de teröristin bulunduğu yerde hareketsiz şekilde kaldığı tetkik edildi.

Olay hakkında Başkale Cumhuriyet Savcılığına bilgi verildi ve yapılan incelemede teröristin hadise yerinde öldüğü tetkik edildi. Teröristin cesedi, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile Sualtı Hudut Karakol Komutanlığına getirildi.

Teröristle beraber, 1 Kalaşnikof, 2 el bombası ve 1 telsiz ele geçirildi. 

Muhabir: Zafer Tayfur, Berin Çetin, Serdar Açıl 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber