Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 15 Ekim 2016 - 11:13 Yorum: 0

Başkan Ak, Keçiörenlilere aşure ikram etti

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Muharrem ayının 10'uncu günü olarak kutlanan Aşure Günü münasebetiyle vatandaşlara "bereketi ve dostluğu" temsil...

Başkan Ak, Keçiörenlilere aşure ikram etti

Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Muharrem ayının 10'uncu günü olarak kutlanan Aşure Günü münasebetiyle vatandaşlara "bereketi ve dostluğu" temsil eden aşure dağıttı.

Şefkat Camii'nde Cuma namazını kılan Başkan Mustafa Ak, daha sonra Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut ve Keçiören Müftüsü İhsan İlhan ile birlikte cami cemaatine aşure ikram etti. Aşure almak için sıraya giren Keçiörenliler ile sohbet eden Başkan Ak, Muharrem'in kutsal bir ay olduğuna işaret ederek, "Geçmiş ümmetlerin, geçmiş peygamberlerin kurtuluşlarının gerçekleştiği, buna karşılık Muharrem orucu ve aşure tatlısı gibi uygulamaların yapıldığı güzel bir aydayız. Herkesin mübarek Muharrem ayını tebrik ediyorum" dedi.

Caminin ardından İstinye Çarşısı'nın önünde de vatandaşlara aşure ikram eden Başkan Ak, vatandaşların ağzını tatlandırmak istediklerini belirterek "Aşurenin bizim kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz. Aşure dağıtımının sadece sivil toplum kuruluşları ve vakıflar ile sınırlı kalmaması lazım. Herkesin imkanı ölçüsünde aşure yapıp, konu komşusuna da dağıtması gerekiyor. Bu geleneğimizi sürdürmeliyiz. Bu tür etkinlikler, arkadaşlığa, dostluğa ve dayanışmaya büyük katkı sağlıyor. Geçmişten bugüne süregelen aşure geleneğinin, birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirdiğine inanıyor, katılan herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mustafa Ak, aşure dağıtımından sonra Güçlükaya Mahallesi muhtarlığını da ziyaret etti.

Başkan Ak, Keçiörenlilere aşure ikram etti

Başkan Ak, Keçiörenlilere aşure ikram etti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber