Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Ağustos 2016 - 11:03 Yorum: 0

Başkan Akgün, kardeş şehir Gelsenkirchen’e gitti

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyecilik faaliyetleri üzerine istişarelerde bulunmak amacıyla kardeş şehir Almanya Gelsenkirchen'e...

Başkan Akgün, kardeş şehir Gelsenkirchen’e gitti

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyecilik faaliyetleri üzerine istişarelerde bulunmak amacıyla kardeş şehir Almanya Gelsenkirchen'e gitti.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, belediyecilik faaliyetleri üzerine istişarelerde bulunmak amacıyla kardeş şehir Gelsenkirchen'e gitti. Başkan Dr. Akgün'e aralarında belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve belediye başkan yardımcılarının da bulunduğu teknik bir heyet eşlik ediyor. Büyükçekmece'nin kardeş şehri Gelsenkirchen'de 3 gün kalacak heyet, yoğun bir programla kardeş şehrin belediyecilik uygulamalarını yerinde inceleyecek.

Gelsenkirchen'deki incelemelerden sonra başkent Berlin'e geçecek olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ve beraberindeki Meclis Üyeleri, Federal Almanya Parlamentosu'nda onurlarına verilecek bir resepsiyona katılacak. Almanya Federal Meclisi'ndeki resepsiyona iktidardaki Hıristiyan Demokratik Birlik (CDU) Milletvekili Oliver Wittke ev sahipliği yapacak. Meclisteki resepsiyona her iki ülkeden diplomatik temsilcilerin de en üst düzeyde katılması bekleniyor.

Avrupa'nın geleceği Türkiye ile şekillenir

Dr. Hasan Akgün ile aile dostu olan ve Büyükçekmece -Gelsenkirchen kardeş şehir anlaşmasını Gelsenkirchen Büyükşehir Belediye Başkanı iken ilk imzalayan Wittke, Almanya'da Türk dostu olarak bilinen milletvekillerinin başında geliyor. Wittke, "Avrupa'nın geleceğini Türkiye'yi karşımıza alarak değil ancak Türkiye ile şekillendirebiliriz" diyerek, Ermeni "soykırım" karar tasarısı oylanırken çekimser oy kullanmıştı. Wittke, tasarının Meclis'ten çekilmesi için önerge veren tek milletvekiliydi. Oliver Wittke ve beraberindeki heyet, Dr. Hasan Akgün'ün daveti üzerine bu yıl 17.si düzenlenen Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne de katılmıştı.

Gezi ile ilgili bilgi veren Dr. Hasan Akgün şunları söyledi:

"Ben Avrupa Konseyi Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde 2000 yılından beri 6 kişilik Türkiye Milli Delegasyonu'nun değişmeyen tek üyesiyim. Bütün dünyada, birçok Avrupa ülkesinde, kardeş şehrimiz var. Bu ilişkilerinin hepsini sadece Büyükçekmece için kurmuyoruz. Tüm dünyada hem en üst düzeyde resmi büyük toplantılarda ülkemizi temsil ediyor ve ülkemizin çıkarlarını savunuyoruz hem de özel dostluklarımız ya da ilişkilerimizi harekete geçirerek ülkemizin menfaatlerini koruyoruz. Bu gezimiz boyunca bir dünya kenti olan Büyükçekmece'ye Avrupa'dan teknik olarak daha neler katabiliriz, halkımızın hizmetine hangi yenliliği sunabiliriz sorularına cevap arayacağız hem de Berlin'de dostum Wittke aracılığı ile iki ülke iyi ilişkilerine hizmet için siyasi olarak ülkemizi temsil etmiş olacağız."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber