Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 28 Nisan 2016 - 18:17 Yorum: 0

Başkan Akın, Merkez Yönetiminde

Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Kurulunda ..

Başkan Akın, Merkez Yönetiminde

MALATYA (İHA) Geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da gerçekleştirilen Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Genel Kurulunda başkanlığa seçilen Nihat Çelik’in listesinde yönetim kuruluna seçilen Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, “Bu görevle birlikte sorumluluğumuz iki kart daha arttı” dedi.
Malatya ili Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı İhsan Akın, 24 Nisan’da gerçekleşen Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği’nin Kongresi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kongrenin demokratik bir havada geçtiğini söyleyen Akın, “Mevcut 4 yıllık Başkan olan Prof. Dr. Veysel Ayhan seçimlerde 125 oy alırken, Nihat Çelik başkanımızın listesi ise 156 oy aldı ve toplam da 497 delege oy kullandı” diye konuştu.
Malatya’ya birlik başkanı olarak merkez birlikte yönetimde yer aldıklarını belirten Akın, “Bu sorumluluklarımızı da gece gündüz çalışarak yerine getirme amacı içerisindeyiz. Nasıl ki Malatya’da şimdiye kadar çalıştıysak Türkiye geneli çalışmalarımızda da bu şekilde olacak” şeklinde konuştu. 25 Nisan’da gerçekleşen devir teslim töreni sonrası Genel Başkanlığa Nihat Çelik’in, Başkan Yardımcılığına Ali İlbaş’ın, Muhasip Üyeliğe ise Şevket Avcı’nın seçildiğini belirten Akın, kendisinin ise sekretarya görevine getirildiğini belirtti.
Amaçlarının Türkiye’deki küçükbaş hayvancılığını en iyi yerlere getirmek olduğunu ifade eden Akın, “Mera hayvancılığının organik ve doğal olması nedeniyle Hükümetimiz ve Bakanlığımız tarafından destekleniyor. Tabii ki bu destekleri bakanlığımız veriyor ama bizden daha fazla desteklenmesi anlamında bütün yerel yöneticilerin elini taşın altına koymasını istiyoruz ve bekliyoruz. Bizim asıl görevimiz Türkiye’deki bacasız fabrikaların yaylalarımızdaki en iyi şekilde çalışması kırsaldaki göçün önüne geçilmesidir” ifadelerine yer verdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber