Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 01 Eylül 2014 - 16:23 Yorum: 0

Başkan Akyürek tramvay hattındaki çalışmaları inceledi

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı kapsamında Mevlana Caddesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.Akyürek, yaptığı...

Başkan Akyürek tramvay hattındaki çalışmaları inceledi

KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı kapsamında Mevlana Caddesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceledi.

Akyürek, yaptığı açıklamada, Alaaddin-Adliye Raylı Sistem Hattı'nın Selçuklu ile Karatay'ı buluşturacağını söyledi.

Mevlana Caddesi'nin ve bölgenin Selçuklu ile buluşması neticesinde gelen ziyaretçi sayısının artacağını, büyük bir ticari hareketlilik yaşanacağını belirten Akyürek, şunları kaydetti:

"Gidiş-geliş 14 kilometrelik hat, Türkiye'de bir ilki oluşturdu. Burada, dünyada da birkaç şehirde olan ileri teknolojiyi uyguluyoruz. Hattımızda Mevlana Kültür Merkezi'ne kadar olan alanda direk ve tel olmayacak. Hat, Mevlana Kültür Merkezi'ne kadar taşıt trafiği ile işleyecek. 60-70 santimetrelik kazıda bile tarihi eserlerin çıkma ihtimaline karşı Anıtlar Kurulu'ndan yetkililer gözetiminde çalışılıyor. Burası, Türkiye'de en hızlı yürüyen çalışmalardan biridir. Su ve kanalizasyon hatları ile diğer altyapı hatları by-pass edildi. Şimdi de raylı sistem altyapısı hazırlandı ve raylar döşenmeye başlandı. Çalışmaları kısa süre içinde bitirmeye çalışıyoruz. Temmuz-Ağustos döneminde yoğun çalışmamızın nedeni, okullar kapalıyken tamamlamak istememiz. 20 Eylül'e kadar Mevlana'ya kadar olan alandaki çalışmayı tamamlamaya gayret gösteriyoruz. Çalışma sırasında taşıt trafiğine kısmen izin verebildik. Bu süreçte sıkıntı yaşayan vatandaşlarımıza da sabırları için çok teşekkür ediyoruz. Şehrimize çok önemli bir can damarı kazandırıyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber