Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 16 Ekim 2016 - 17:13 Yorum: 0

Başkan Akyürek, UCLG Dünya Teşkilatı Eş Başkanlığı’na seçildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Birleşmiş Milletlerce tanınan, Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen, en son başkanlığını İstanbul...

Başkan Akyürek, UCLG Dünya Teşkilatı Eş Başkanlığı’na seçildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Birleşmiş Milletlerce tanınan, Dünya Belediyeler Birliği olarak bilinen, en son başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği Dünya Teşkilatı Eşbaşkanlığı'na seçildi.

Seçimin Konya'ya, Türkiye'ye ve dünya belediyelerine hayırlı olmasını dileyen Başkan Akyürek, son 12 yılda yalnız Türkiye'de değil dünyada marka şehir olma yolunda önemli adımlar atan Konya'nın tarihi misyonu ve kültürel zenginliği ile UCLG Dünya Teşkilatı'na katkı sağlamaya devam edeceğini söyledi. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Birleşmiş Milletlerce tanınan, dünyanın önde gelen yerel yönetimlerin katılımıyla oluşturulan en büyük uluslararası yerel yönetimler teşkilatı olan Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nde (UCLG) Dünya Teşkilatı Eşbaşkanlığı'na seçildi. En son başkanlığını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yaptığı, Dünya Belediyeler Birliği olarak genel kabul gören Birleşik Kentler ve Yerel Yönetimler Birliği'nin yeni yönetimi de bu seçimlerle şekillenmiş oldu.

Güney Amerika ülkesi Kolombiya'nın Başkenti Bogota'da yapılan Birleşik Kentler Yerel Yönetimler Teşkilatı Dünya Zirvesi'nde yapılan genel kurula görüntülü olarak hitap eden Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya'nın son 12 yılda yalnız Türkiye'de değil dünyada marka şehir olma yolunda önemli adımlar attığını söyledi. Başkan Akyürek, "Aralarında UCLG, OICC, EUROCITIES, Tarihi Şehirler Birliği, Hayat Boyu Öğrenen Şehirler Birliği, Dünya Su Konseyi gibi 18 ulusal ve uluslararası teşkilatın da bulunduğu yönetim organlarında yer alıyoruz. Ayrıca tüm dünyadan 49 kardeş şehrimizle ilişkilerimizi sürdürmekteyiz. UCLG'ye 2012 yılında üye olan Belediyemiz, UCLG Yönetim Kurulu Üyeliğini ve UCLG-MEWA Eşbaşkanlığını da yürütmüştür. Konya, 2013 yılında UCLG-MEWA'nın Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısına ev sahipliği yapmıştır. Ayrıca, UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komitesi'nin Başkanı, Çevre Komitesi, Kalkınma İşbirliği ve Kent Diplomasisi Komitesi ve Kültür Komitesi'nin Eşbaşkanı ve Turizm Komitesi'nin de kurucusudur. UCLG-MEWA Akıllı Şehirler Komitesi Toplantısı 8-9 Eylül 2015 tarihinde Konya'da düzenlenmiştir. Konya, tarihi misyonu ve kültürel zenginliği ile UCLG Dünya Teşkilatına katkıda bulunmaya devam edecektir" dedi.

Başkan Akyürek 5 yıllığına Eşbaşkan seçildi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in UCLG Dünya Teşkilatı Eşbaşkanlığı'na seçildiği oylamada Johannesburg eski Belediye Başkanı ve Güney Afrika Belediyeler Birliği Başkanı Mpho Parks Tau UCLG Başkanlığına seçildi. Başkan Akyürek, Tau ve diğer eş başkanlık koltukları için seçilen Barcelona Belediye Başkanı Ada Clau, Guangzhou Belediye Başkanı Wen Guohui, Strazbourg Belediye Başkanı Roland Ries, Quito Belediye Başkanı Mauricio Rodes ve Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile birlikte 5 yıl boyunca en üst düzeyde dünya yerel yönetimlerini temsil ederek, yerel yönetimlerin sorunları, çözüm yolları ve vizyon belirleme çalışmalarına katılacak. Başkan Akyürek, Eşbaşkanı olduğu yeni dönemin Konya'ya, ülkemize ve tüm dünya belediyelerine hayırlı olmasını temenni etti.

Konya'nın örnek sosyal uygulamaları dünyaya anlatıldı

Dünyanın hemen her ülkesinden önde gelen şehirlerin yöneticilerinin katıldığı ve yerel yönetimlerin 2050 vizyonu ile göçmen krizinin ele alındığı Birleşik Kentler Yerel Yönetimler Teşkilatı Dünya Zirvesi'nde Konya Büyükşehir Belediyesi'ni temsil eden Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç, Konya'da yaşayan yaklaşık 80 bin Suriyeli misafir için verilen hizmetleri anlattı. Konya tanıtım filmlerinin izletildiği sunumda, Konya'nın 2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti olduğu hatırlatılarak katılımcılar şehrimize davet edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber