Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Ekim 2016 - 13:13 Yorum: 0

Başkan Altepe’den Bursalılara ‘toplu ulaşım’ çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altep, vatandaşların Kestel ile Görükle arasında 225 kuruş bedelle 32 kilometre yolculuk yapabildiğini söyledi.

Başkan Altepe’den Bursalılara ‘toplu ulaşım’ çağrısı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altep, vatandaşların Kestel ile Görükle arasında 225 kuruş bedelle 32 kilometre yolculuk yapabildiğini söyledi.

BursaRay Görükle İstasyonu'nda incelemelerde bulunan Başkan Recep Altepe, BursaRay'da vatandaşlarla birlikte yolculuk yaptı. Büyükşehir Belediyesi'nin yatırımlarının üçte ikisinden fazlasının şehir içi ulaşıma yönelik olduğunu hatırlatan Recep Altepe, "Dünyadaki örnekleri incelediğimizde kesin çözümün raylı sistem olduğunu görüyoruz. Metro, tramvay ve özellikle kesintisiz ulaşım hatlarının bütün şehirde yaygınlaştırılması, bu araçlarla ulaşımın sağlanması lazım. Toplu ulaşım kullanma oranı, şehrin gelişmişlik göstergesi olarak kabul ediliyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'de en faal kurumların başındayız. Yapılan çalışmalarla birlikte raylı sistemin Bursa'ya tamamen yaygınlaşması sağlandı. Son birkaç yıl içinde, bizim dönemimizde, BursaRay doğuda Kestel'e, batıda Görükle'ye ve kuzeyde de Emek'e ulaştırıldı. Şu anda da Yalova Yolu dediğimiz İstanbul Caddesi'ndeki çalışmalar da hızla sürüyor" diye konuştu.

Başkan Altepe, bu çalışmalarla tek yönlü 60 kilometre çift yönlü de 120 kilometre raylı sistem hattı oluşturulduğunu belirterek, "Kişi başı metro hattının en yüksek olduğu şehir Bursa. Bu yapılan çalışmalar ve yatırımlar da tamamen belediye imkanlarıyla yapılmış oluyor. Artık şehir merkezine şehrin dört bir tarafından raylı sistemle ulaşılabiliyor. Daha önce sıkıntılar yaşanan ulaşımda atık tek hatta rahatlıkla ulaşım sağlanıyor" dedi.

Başkan Altepe, daha önce Kestel'den yola çıkan bir vatandaşın Görükle'ye gitmek için önce Doğu Garajı, sonra Eski Garaj, daha sonra raylı sistemle Küçük Sanayi ve bir araçla da Görükle'ye ancak 3 - 4 ayrı aktarma yaparak, 6,5 - 7 TL gibi bir maliyetle ulaştığını hatırlattı. Recep Altepe, bugün ise Kestel'den Görükle'ye kadar tek araçla çarşı yakınından geçerek ulaşım sağlanabildiğini ifade ederek, "Vatandaşlarımız artık 32 kilometre mesafeyi tek araçla kat ediyor ve 225 kuruş bedelle Kestel ile Görükle arasında yolculuk yapabiliyor. Gerek dünyada gerekse ülkemizde bu derece uygun fiyat başka yerde yok, en uygun bedelle de bizler taşımış oluyoruz. Bu taşımacılığı yaparken de kalitenin artmasına önem veriyoruz. Avrupa'da dahi olmayan uygulamalarla artık bütün araçlarımız klimalı. Her zaman bakımları, temizliği yapılan araçlarla kaliteli bir yolculuk yaşanmış oluyor. Vatandaşlarımızdan beklentimiz, kendi araçlarını kullanmamaları. Özellikle Görükle'den, Kestel - Gürsu'dan, Emek'ten, Ataevler'den, İhsaniye'den, Arabayatağı'ndan şehir merkezine gelirken raylı sistemi kullanmaları, şehir içinde lüzumsuz trafik sıkışıklığına yol açmamaları, bu konuda daha fazla bedel ödememeleri ve katrilyonlarca liralık yatırımlarla kendilerine ulaştırılan bu hizmeti değerlendirmeleridir" dedi.

Her geçen gün hizmet kalitesinin arttığına da dikkati çeken Başkan Altepe, "Bursa'da 5 yıl önce BursaRay'da 48 vagon vardı, şu anda son yapılan vagonlarla birlikte 160'a doğru çıkıyoruz. Artık sefer sayılarını ve sefer sıklıklarını da artırıyoruz. Yeter ki, vatandaşlarımız başka ulaşım araçlarını tercih etmesinler. Bu yapılan yatırımlar yerinde kullanılmış olsun, trafikte zaman kaybedilmesin, sıkıntı stres yaşanmasın" diye konuştu.

Toplu ulaşımın kullanımının önemini vurgulayan Başkan Altepe, en kaliteli hizmetlerin Bursa'ya yapıldığını, çalışmalarının İstanbul Caddesi (Yalova Yolu), Yıldırım'a yapılacak yer altı metrosu ve Çekirge Dikkaldırım bölgesine yapılacak yatırımlarla devam edeceğini de sözlerine ekledi. Başkan Altepe, vatandaşların servis araçları ve kendi özel araçları yerine toplu ulaşımı tercih etmelerini, gün içinde de yoğunluk yaşanan 07.30 - 09.00 ve 17.30 - 19.30 saatlerinin haricindeki zamanlarda BursaRay başta olmak üzere toplu ulaşımdan faydalanmalarını istedi.

Başkan Altepe’den Bursalılara ‘toplu ulaşım’ çağrısı

Başkan Altepe’den Bursalılara ‘toplu ulaşım’ çağrısı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber