Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Mayıs 2016 - 17:23 Yorum: 0

Başkan Altınok Öz Taksicilerle Bir Araya Geldi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'da faaliyet gösteren taksici esnafla Ada Kartal Hotel'de bir araya geldi.

Başkan Altınok Öz Taksicilerle Bir Araya Geldi

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal'da faaliyet gösteren taksici esnafla Ada Kartal Hotel'de bir araya geldi. Gecede önemli açıklamalarda bulunan Başkan Altınok Öz, taksicilere yönelik "Birlik ve beraberliğinizi bozmayın" dedi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, taksicilerle buluştu. Ada Kartal Hotel'de gerçekleştirilen yemeğe Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve eşi Feray Öz'ün yanı sıra; Kartal Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Ekber Şahin, Kartal Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülcemal Fidan, Meclis Üyeleri Av. Perihan Sevim, Gökhan Yüksel, Yusuf Altay, Mehmet Tirgil, Kartal Taksi Durakları Derneği Başkanı Abdülkadir Ardıç, durak başkanları ve taksici esnaf katıldı.

TAKSİCİLERDEN BAŞKAN ALTINOK ÖZ'E TEŞEKKÜR

Yemek öncesi konuşan Kartal Taksi Durakları Derneği Başkanı Abdülkadir Ardıç, Başkan Altınok Öz'e taksicilere verdiği değer ve destekten dolayı teşekkür etti. Ardıç, "Taksicileri bir arada görmek beni çok mutlu etti. Bu birlikteliği bize sağlayan Kartal Belediye Başkanı Sayın Op. Dr. Altınok Öz'e teşekkür ediyorum. Kartal'da taksiciler çağdaş ve huzurlu bir ortamda çalışıyor. Belediye tarafından yapılan taksi durakları bizleri çok mutlu etti. Bizlere destek verdiği için başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİNİZİ BOZMAYIN"

Gecede konuşan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartallı taksicilerle gurur duyduğunu belirterek birlik ve beraberliklerinin bozulmaması için mücadele vermeleri gerektiğini söyledi. Başkan Altınok Öz, "Bizler kızlarımızı, çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Bir araya gelerek örgütlendiniz. Bir oldunuz, diri oldunuz. Büyüdünüz. Türkiye'nin gözü kulağı Kartallı taksicilerde. Bu birlik ve beraberliğinizi bozmak için sizlerle uğraşacaklardır. Birlik ve beraberliğinizi bozmayın, bozdurmayın. Türkiye'nin gözü sizde olduğu için giyiminizle, konuşmanızla ve davranışlarınızla daha dikkatli olmalısınız. Trafik sigortasında verdiğiniz mücadele ile radyolarda televizyonlarda verdiğiniz demeçlerle gurur duyuyorum. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde isminizin geçmesi bizleri gururlandırdı. Belediye Başkanı olarak da sizlerle gurur duyuyorum. Görüşünüz, inancınız ne olursa olsun Kartal'ın adını yücelten sizlerin yanınızda olmaya devam edeceğiz. Tavrımızla, davranışımızla topluma doğru mesaj veren insanlar olalım" diye konuştu.

"AŞURENİN TADINI BOZACAK HİÇBİR ŞEYE İZİN VERMEYELİM"

Birlik ve beraberlik mesajı veren Başkan Altınok Öz sözlerine şöyle devam etti:

"Edirne'yi görmenizi isterim. Çünkü Mimar Sinan'ın ustalık eseri Süleymaniye Camii orada. 13. yüzyılda Avrupa'da ruh hastalarının içine şeytan kaçtı diye giyotinle başları kesilirken bizim ecdadımız müzikle, su ile ruh hastalarını tedavi etti. Külliyenin içinde cami, okul ve hastane var. İşte o hastanede ruh hastaları müzikle ve su sesiyle tedavi ediliyorlardı. Biz, işte o dönemde Avrupa'dan çok daha ilerideydik.

Kartal Belediyesi olarak kültür gezileri düzenliyoruz. Perşembe günleri Konya Mevlana'ya Kartallıları gönderiyoruz. Cuma sabahı Konya'da oluyorlar. Cuma günü Konya'yı gezip Mevlana'yı ziyaret ediyorlar. Daha sonra Selçuklu Hanı'nı görüyorlar. Ardından Nevşehir Gülşehir'deki Kartal Belediyesi'nin oteli olan Kapadokya Kartal Hotel'e gidiyorlar. Cumartesi Kapadokya'yı geziyor, Pazar günü Hacı Bektaş'a gidiyorlar. Hacı Bektaş Belediye Başkanı "Bektaşiliği" anlatıyor. Alevi olan dernek başkanıyla Alevi olmayan dernek başkanlarının gittiğinde gördükleri gerçek şu; Aleviliğin gerçek felsefesinin ne olduğunu anlıyorlar. Sonra dernekler arası dayanışmada bulunmaya ve ortak hareket etmeye başlıyorlar. Birbirimizi anlamadığımız için kavgalarımız oluyor. Bizler 100 bin yıldır Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı, Çerkez'i ile yan yana, ortak yaşadığımız topraklarda son 100 yıldır yani petrol çıktığından beri kavgalardan, savaşlardan paylaşım ile kardeşçe yaşamayı unuttuk. 70'li yıllarda sağ -sol kavgası vardı. 90'lı yıllarda Alevi-Sünni kavgası oldu. Şimdi İse Türk -Kürt kavgası var. Bizler birbirimizi anlamalıyız. Bunu başarabilirsek savaşlar ve kavgalar sona erecektir. Şunu unutmayalım ki Alevi'si de Sünni'si de aşurenin tadını çok iyi bilir. Aşurenin içine giren her malzeme çok güzel bir tat verir. İşte o tatların birleşmesinden ortaya çok sevilen bir tat çıkar. Biz Anadolu'yuz, biz aşureyiz. Aşurenin tadını bozacak hiçbir şeye izin vermeyelim."

BAŞKAN ALTINOK ÖZ'DEN TAKSİCİLERE NEVŞEHİR TATİLİ

Konuşmanın ardından Başkan Altınok Öz ve Kartal Taksi Durakları Dernek Başkanı Abdülkadir Ardıç, taksi duraklarının seçimi sonucu mesleğe uzun yıllar emek veren taksicilere plaket takdim etti. Plaket törenin ardından taksicilere sürpriz yapan Başkan Altınok Öz, kura sonucu isimleri çıkan 20 taksici esnafın aileleriyle birlikte Nevşehir Kapadokya Kartal Hotel'e gönderileceğinin müjdesini verdi. Taksiler programın ilerleyen saatlerinde Kartal Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Özgür Doğan ve Kartal Belediyesi Meclis Üyesi Taner Özdemir'in seslendirdiği türkülerle gönüllerince eğlendi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber