Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 24 Haziran 2018 - 19:58 Yorum: 0

Başkan Aras: "Zarflarla okula gelen şahıs seçim kurulu zabıt katibidir"

Mersin İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras, bir gazetede "elinde bir tomar seçim zarfıyla okula geldi" haberinde iddia edilen olayların gerçeği yansıtmadığını...

Başkan Aras: 'Zarflarla okula gelen şahıs seçim kurulu zabıt katibidir'

Mersin İl Seçim Kurulu Başkanı Sebahattin Aras, bir gazetede "elinde bir tomar seçim zarfıyla okula geldi" haberinde iddia edilen olayların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Aras, "Zarflarla okula gelen Toroslar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı zabıt katibi olup, adı geçen başkanlık tarafından araç ve gereçlerinde eksik olduğu bildirilen sandık kurulu başkanlarına mühürlü zarflar götürdü, haberde adı geçen okula başka şahısların zarf getirmediği tespit edilmiştir" dedi.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Başkan Aras, "Mersin Çağdaşkent Anadolu Lisesi bahçesinde, "elinde mühürlü seçim zarfları ile gelen 1 kişiye müşahitler müdahale edip tutanak tutturdu" başlığı altında polisin zarflara müdahale etmesine izin vermeyen şahsın zarfları vermeyerek "siz karışmayın" diye polise tepki gösterdiği görüldü. Aynı anda bu şahsın telefonu çaldı ve telefondaki Ziya adlı kişiye "hocam sizin okuldayım zaten, kapının önündeyim" dediği duyuldu. Okul müdürünün sabah 2 torba oy pusulası ile geldiği gün içerisinde başka şahısların da dışarıdan zarf getirdiği iddia edildi. Haberde okul bahçesinde mühürlü seçim zarfları ile gelen şahsın diye bahsedilen Galip Yılmaz, Toroslar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı zabıt katibi olup, adı geçen başkanlık tarafından araç ve gereçlerinde eksik olduğu bildirilen sandık kurulu başkanlarına mühürlü zarflar götürdüğü, haberde adı geçen okula başka şahısların zarf getirmediği tespit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber