Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 10 Ekim 2016 - 11:43 Yorum: 0

Başkan Aşut, sanayi üretim endeksi rakamlarını değerlendirdi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Ağustos ayı sanayi üretim endeksi rakamlarının...

Başkan Aşut, sanayi üretim endeksi rakamlarını değerlendirdi

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Şerafettin Aşut, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı Ağustos ayı sanayi üretim endeksi rakamlarının kendilerini sevindirdiğini ifade ederek, "Sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre artış gösterdi. Morale ihtiyacımız vardı ve açıklanan rakamlar hepimizi sevindirdi" dedi.

Türkiye İstatistik Kurumu Ağustos ayı sanayi üretim endeksini açıkladı. Buna göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki aya göre yüzde 9,4 artarken, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 artış gösterdi.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan MTSO Başkanı Aşut, rakamların sevindirici olduğunu söyledi. Türkiye'nin ve dünya ekonomisinin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini hatırlatan Aşut, "Morale ihtiyacımız vardı. Bu rakamları görmek sevindirici. 2008-2009 küresel finans krizinden sonra dünya ekonomisinde büyük bir daralma yaşandı. Henüz dünya ekonomisi yeni yeni 2008 öncesi ticaret hacmine ulaşmaya çalışıyor. Dev dediğimiz ekonomiler bile bu süreçte küçülmeye gitti. Biz ise bu süreçte sürekli ihracatımızı ve üretim düzeyimizi korumanın dahi büyük bir başarı olduğunu söyledik. Bu dönemde art arda gelen küresel krizler, AB'deki ekonomik sıkıntılar, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki siyasi sıkıntılara rağmen Türkiye büyümeye devam etti. Bunların ötesinde Türkiye'mizin art arda yaşadığı seçim süreçleri ve bunun arkasından yakın zamanda yaşadığımız ülkemiz üzerinde oynanmak istenen darbe girişimi oyununa rağmen ülke olarak hala büyümeye devam ediyorsak bu çok önemli bir başarıdır. Ülkemiz ekonomisinin omurgası olan sanayi üretiminde bırakın durumu korumayı, artış gösterebiliyorsak, bu durum gerçekten ülke ekonomimizin gücünü göstermektedir. Bu anlamda her zaman söylediğimiz gibi ekonomimizin omurgası KOBİ'lerimiz güçlendikçe Türkiye ekonomisi daha da güçlenecektir" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber