Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:05 İstanbul’un Beşiktaş, Avcılar, Esenyurt ve Kağıthane ilçelerinde düzenlenen...08:03 İzmir’deki silahlı kavgada yaralanan adam hayatını kaybetti08:02 Erzincan’daki maden kazasını araştırmak için mecliste komisyon kuruldu07:28 İsrail’den İran’a İHA saldırısı06:45 Tokat’ta korkutucu depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı06:06 Zorlu Holding binasına silahla ateş açıldı06:03 İzmir’de tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı06:01 İsrail, İran’a füze saldırısı başlattı05:03 Filistin’in BM’ye tam üyeliğini öneren karar tasarısı BM Güvenlik Konseyi’n...04:48 Fatih’te hareketli gece: Komşusunun kapısına balyoz ve matkapla saldırıp ka...04:38 Aksaray’da kontrolden çıkan otobüs bahçe duvarına çarptı: 8 yaralı04:25 Trump’a yönelik tarihi “sus payı” davasında 12 kişilik jürinin seçimi tamam...03:41 Esenler’de araç içinden havaya ateş ettiği anı sosyal medyada paylaşan şahı...02:50 Bolu’da damat dehşeti: Karısını ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü02:27 Ankara’da 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 3 yaralı02:23 İki aracın çarpıştığı kazada karı koca yaralandı02:03 Karaloğlu’nun basın açıklaması sırasında deprem oldu01:54 Jose Mendilibar: "Dayanma gücümüzü sonuna kadar kullandık"01:50 İsmail Kartal: “Turu geçmek adına her şeyi hak etmiştik”01:01 Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi’ne veda etti
Türkiye 19 Eylül 2018 - 11:48 Yorum: 0

Başkan Asya, Çölyak hastalarıyla bir araya geldi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Çölyak hastalığı ile mücadele eden vatandaşlarla bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntıları asgariye indirmek için...

Başkan Asya, Çölyak hastalarıyla bir araya geldi

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Çölyak hastalığı ile mücadele eden vatandaşlarla bir araya gelerek, yaşadıkları sıkıntıları asgariye indirmek için belediye olarak gerekli desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti.

Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş Çölyakla Yaşam Derneği'ni ziyaret etti. Dernek Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Asya, burada çölyak hastaları ve yakınları ile bir araya geldi.

Glutensiz gıdalar tüketerek yaşamını sürdüren hasta ve yakınlarını dinleyen Başkan Asya, sorunların çözümü noktasında her türlü çalışmaya destek vermeye hazır olduğunu belirtti. Muş merkezde yaklaşık 350 vatandaşın bu hastalıkla mücadele ettiğini öğrendiği kaydeden Başkan Asya, dernek yönetimi ile işbirliği yaparak bu vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yapılacağını söyledi. Başkan Asya, "Hayatın her alanında olduğu gibi hastalıklar da insanoğlu için bir imtihandır. Yüce Mevlam varlıkta, yoklukta ve hastalıkta bizleri sınar. Önemli olan bu süreçte isyan etmeden sabretmektir. Çok hassas bir diyet programı ile yaşamınızı idame ettirmek zorunda olduğunuzun farkındayım. Her öğünde ve her yerde bulunan yiyecekleri yiyememenin ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyorum. Özellikle bu hastalığı bulunan çocuğun anne babasının ne kadar üzüldüğünü empati kurarak hissedebiliyorum. Ancak şuna da iman etmişiz ki; Allah hiçbir kuluna kaldıramayacağı yükü vermez. Dolayısıyla bu durumun da bir imtihan olduğunu bilerek, gerekli tedbirleri almakta bizlerin elinde olacak. Öncelikle çölyak hastalığı ile ilgili toplumda bir bilinç oluşturulması lazım. Hatta bunu yaşayan ailelerin bilinçlenmesi adına bizlere ne düşerse yapmaya hazırız. Bilgi evlerimizde bu konuda yapılacak seminerlere öncülük edebiliriz. Bunun dışında bu kardeşlerimizin tüketebileceği gıdaları kolay ve uygun bir şekilde temin edebilmeleri konusunda Muş Belediyesi olarak gerekli desteği veririz. Derneğinizin yapacağı çalışmaların paydaşı oluruz. Vatandaşlarımızın derdi bizim derdimizdir. Allah'ın izniyle dertleri, kederleri ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Muş Çölyakla Yaşam Derneği Başkanı Deniz Sinan Bulakçıbaşı, çölyak hastalarını yalnız bırakmadığı için Başkan Asya'ya teşekkür etti.

Başkan Asya, Çölyak hastalarıyla bir araya geldi

Başkan Asya, Çölyak hastalarıyla bir araya geldi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber