Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Temmuz 2017 - 13:08 Yorum: 0

Başkan Asya’dan ’24 Temmuz’ ziyareti

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, "24 Temmuz Basın Bayramı" münasebetiyle kentteki basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Başkan Asya’dan ’24 Temmuz’ ziyareti

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, "24 Temmuz Basın Bayramı" münasebetiyle kentteki basın kuruluşlarını ziyaret etti.

Gazetecilerin bayramını kutlayan Başkan Feyat Asya; basının, toplumun gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli aktörler olduğunu ve haber alma özgürlüğünün teminatı olduklarını söyledi. Başkan Asya, "Günümüzde hızla gelişen kitle iletişim araçları ile birlikte etkinliği her geçen gün artan basın kuruluşlarının, kamuoyunun bilgi alma özgürlüğünün kullanılmasında önemli rol oynamaktadır. Şüphesiz, toplumun haber alma özgürlüğü ile basının güvenilirliği ve tarafsızlığı doğru orantılı olmak durumundadır. Kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle toplumu aydınlatma görevi yapan gazeteciler çok önemli ve bir o kadar da fedakarlık isteyen bir mesleği temsil etmektedir" dedi.

Hayatın her alanında yaşanan olumlu ve olumsuz gelişmelerin, sevincin ve acının ilk tanığı olan gazetecilerin işlerini yaparken birçok kez hayatlarını riske attıklarını ifade eden Başkan Asya; "Görevlerini basın etik kuralları çerçevesinde yapan basın mensupları toplumun hemen hemen tüm kesimlerinin duygularına tercümanlık yaparken, ümidimiz kendilerinin de hak ettikleri sosyal ve ekonomik haklara tam anlamıyla kavuşmalarıdır. Belediye olarak yapmış olduğumuz tüm faaliyetlerin kamuoyuna duyurulmasında emek veren basın mensuplarına minnettar olduğumuzu belirtmek isterim" ifadelerini kullandı.

Belediyenin devam eden çalışmalarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan ve göreve başladıktan sonra belediyenin öz gelirini arttırma çalışmasına başladıklarını ifade eden Başkan Asya, bunun için çok çaba sarf ettiklerini söyledi. İlk olarak kendi akrabalarına tebligat çektiğini dile getiren Başkan Asya, "Kendi akrabalarım ve teşkilat üyelerimiz başta olmak üzere belediyemize borcu olan herkese tebligat gönderdik. Biz kendi teşkilatımızı, akrabalarımızı kayırsaydık diğer vatandaşlarımıza hakaret etmiş olurduk. Yaptığımız tebligatlar sonucu belediyenin öz gelirini yıllık 20 milyon TL'ye yükselttik" dedi.

Belediyenin ekonomik sıkıntısı olmadığının altını çizen Başkan Asya, "Gelirleri arttırdıktan sonra projelerimizi hayata geçirmek için çalışmalara başladık. En önemli projelerimizin başında "Karni Deresi Rekreasyon Projesi" ve "Altyapı Projesi" geliyor. Bu 2 projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Karni Deresi Rekreasyon Projesi tamamlandıktan sonra Atatürk Ormanı'yla ilgili projemizi hayata geçireceğiz ve bu bölge çok nezih bir yer olacak" diye konuştu.

Altyapı projesine de değinen Başkan Asya, projenin belediyenin en büyük yatırımı olduğunu kaydetti. Başkan Asya sözlerini şöyle sürdürdü:

"Altyapı projemiz tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında kanalizasyon ve su hatları tamamıyla değişecek. Mevcut su boruları pik veya asbest borulardan oluşuyordu. Bu 2 boru da dünyada hiçbir ülkede kullanılmayan sağlıksız borulardır. Özellikle pik borularda paslanma, asbest borularda ise kanserojen madde olduğu için bu boruların mutlak suretle değişmesi gerekiyordu. Kanalizasyon hatlarımız da 1-2 metre derinlikteydi ki, mevcut yapılaşmayı baz aldığımız zaman yetersiz kalıyordu. Bunların yanı sıra, mahalle araları dahil tüm yollarımız asfaltlanacak. İstasyon ve Cumhuriyet caddelerindeki dükkanların önündeki kaldırım işgallerinin önüne geçmek için çalışmalarımızı başlattık. İş yerlerine gerekli tebligatlar yapıldı ve birkaç hafta içerisinde kaldırım üzerindeki iş yeri eklentilerinin tamamı yıkılacak ve yeni kaldırımlar yapılacak. Bu sayede hem kaldırım işgalinin önüne geçmiş olacağız hem de yollarımızı genişletmiş olacağız."

Başkan Asya’dan ’24 Temmuz’ ziyareti

Başkan Asya’dan ’24 Temmuz’ ziyareti

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber