Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Ağustos 2016 - 16:13 Yorum: 0

Başkan Atabay; “Borç benim değil, 1990’dan kalma”

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim Belediyesi'nin 1990 yılından beri katlanarak gelen borcu olduğunu ve SGK kanundan kaynaklanan el koyma işlemi uygulandığını...

Başkan Atabay; “Borç benim değil, 1990’dan kalma”

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay, Didim Belediyesi'nin 1990 yılından beri katlanarak gelen borcu olduğunu ve SGK kanundan kaynaklanan el koyma işlemi uygulandığını belirtildi.

Başkan Atabay, yaptığı açıklama; "Didim Belediyesinin uzun yıllardır süre gelen SGK borçlarından dolayı mal varlığına el konulduğu haberi için benden önceki Belediye Başkanlarının da aynı şekilde mal varlıklarına el konulmuştu bu yeni bir yasa değil, Bu borç 1990 lardan beri süregelen bir borç bu normal bir uygulamadır. Bir çok belediyede aynı durumlar yaşanmaktadır. "5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 88. Maddesinin 20.fıkrası gereğince haciz işlemi gerçekleştirilmiştir. Bu maddeye göre Kurumun sigorta primleri ve diğer alacakları haklı bir sebep olmaksızın bu kanunda belirtilen sürelerde ödenmez ise kamu idarelerinin tahakkuk ve tediye ile görevli kamu görevlileri, tüzel kişiliği haiz diğer işverenlerin şikayet yönetim kurulu üyeleri de dahil olmak üzere üst düzeydeki yönetici veya yetkilileri ile kanuni temsilcileri kuruma karşı işverenleri ile birlikte müştereken ve müteselsilen sorumludur . Ancak 03.08.2016 tarihinde çıkan 6736 sayılı yapılandırma yasaya göre ve önümüzdeki günlerde çıkacak olan yeni yapılandırma yasasına göre gereken başvurular gerçekleştirilecektir. Göreve geldikleri günden beri SGK borçlarını ödeme gayretinde olduklarını ancak ana para yerine anca faizini ödeyebildiklerini açıklayan başkan Atabay yapılandırmanın büyük fayda sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber