Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 16 Ağustos 2016 - 16:58 Yorum: 0

Başkan Ataç’tan 17 Ağustos yıl dönümü mesajı

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 17 Ağustos depremi ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Ataç’tan 17 Ağustos yıl dönümü mesajı

Eskişehir Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, 17 Ağustos depremi ile ilgili bir mesaj yayımladı.

Başkan Ataç mesajında, 17 Ağustos tarihinin ülkede deprem gerçeği ile ağır acılar yaşayarak tanıştığı gün olduğunu aktardı. Ataç, "Yaşamını yitiren 30 bini aşkın vatandaşımızın arasında Eskişehir Sivrihisar Caddesi üzerinde yer alan Tarhan Apartmanı'nın yıkılması sonucu hayatını kaybeden yurttaşlarımız da yer alıyor. Bu büyük yıkımın ardından 2001 yılında çıkarılan 4708 Sayılı Yapı Denetim Yasası ile kamu yapıları hariç, tüm denetim hizmetleri yapı denetim şirketlerine verildi. Yine 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun gereği, riskli binaların yıkılarak can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi amaçlandı fakat 17 sonra bile yaşadıklarımızdan yeteri kadar ders çıkartamadık" ifadelerini kullandı.

"Kentimizde benzer acıların yaşanmaması için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz"

Benzer acıların yaşanmaması için çalıştıklarını ifade eden Ataç, "İnsan sorumluluğu taşıyan bir meslek olan hekim gözüyle baktığım yerel yöneticilik görevim içerisinde kentimizde benzer acıların ve felaketlerin yaşanmaması için ekibimizle büyük bir sorumluluk duygusu içinde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Elbette bu tür felaketlerden can ve mal kaybı yaşanmadan kurtulabilmek için, kurumlarla birlikte her yurttaşımıza deprem bilincini öğrenmek ve tedbir almak görevi düşüyor. Yaş fark etmeden gerçekleşecek bu ekip çalışmasında deprem gerçeği ile yüzleşmiş Eskişehir halkının gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Son olarak 17 sene önce yaşanılan felakette hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allahtan rahmet, yakınlarına ise sabırlar diliyor, deprem gerçeği ile yaşayan yurttaşlar olarak bu acıların bir daha yaşanmamasını diliyorum" şeklinde ifade etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber