Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 26 Temmuz 2016 - 08:43 Yorum: 0

Başkan Aydın: “Hizmet üretmezseniz, halkın gönlüne giremezseniz”

İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunlar Derneği'nin düzenlediği "Yerel Yönetimde İşletmeliler Paneli'ne katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı...

Başkan Aydın: “Hizmet üretmezseniz, halkın gönlüne giremezseniz”

İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunlar Derneği'nin düzenlediği "Yerel Yönetimde İşletmeliler Paneli'ne katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Hizmet üretmezseniz, halkın gönlüne giremezseniz." dedi.

İstanbul Üniversitesi İşletme Bölümü Mezunlar Derneği, "Yerel Yönetimde İşletmeliler" Paneli'nde, Türkiye'nin önde gelen başarılı yerel yöneticilerini ağırlandı. 1985 yılı işletme mezunu Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın katıldığı panelde, 1994 yılı mezunu Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve 1982 yılı mezunu Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de yer aldı. İşletme bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Aydın, üniversite sıralarından belediye başkanlığına uzanan başarı hikayesini öğrencilerle paylaştı. Öğrencilik yıllarında ticaretle de ilgilendiğini belirten Aydın, "Okurken dahi iş hayatının içerisinde oldum. Bir taraftan çalıştım, bir taraftan okudum. O günün koşulları gereği öyleydi. Benim babamın mesleği tekstildi. Dolayısıyla tekstile yöneldim. Daha sonra 99 yılında Zeytinburnu Belediye Başkanı oldum. İlk Belediye Başkanı seçildiğimde kurduğum şirketin cirosu Zeytinburnu Belediyesi'nin bütçesi kadardı."dedi.

"Toplumun meselelerine her zaman ilgi duydum"

Toplumsal meselelere ilgi duyduğunu, ülkenin sorunlarıyla daima ilgilendiğini belirten Aydın, son derece sosyal olma gayretinin kendisini siyasete ittiğini söyledi. Belediyeciliğin bir finans yönetimi olduğuna değinen Aydın, "Paranız varsa iş yapabilirsiniz, paranız yoksa iş yapamazsınız. Belediyelerde kaynak, yasalardan elde edilen imkanlarla oluşturulup merkezden gelir. Diğer bir kısmı da aynen şirketler mantığıdır, kendiniz üreteceksiniz. Yasaların size verdiği yetki alanları çerçevesinde bir şeyler yapacaksınız ve kaynak üreteceksiniz. Bunu yapamazsanız belediyecilikte başarılı olamazsınız. İşte burada paranın yönetimi, kaynak oluşturmak, kaynağı iyi yönetmek ve yönlendirmek son derece önemlidir. Hizmet üretmezseniz, halkın gönlüne giremezseniz, sonuç alamazsınız, dört dönem üst üste seçilemezsiniz. Bu ancak hizmet üretmekle mümkündür."dedi.

"Fotoğraf çekin, bağlama çalın"

Son olarak üniversiteli gençlere tavsiyelerde bulunan Aydın, "Bir ağabeyiniz olarak şunları size tavsiye etmek isterim ki derslerin dışında sizi dinlendiren, yaparken sizi hoşnut kılan, bir uğraşınız da olsun. Bir bağlama çalabilin, bir ney üfleyebilin, fotoğraf çekebilin bu tür alanlara mutlaka yönelin. Ve unutmayınız ki toplumun, işini iyi yapan bireylere ihtiyacı var. İşini çok iyi yapan bireyler, çok iyi siyasetçi de olabilir. Siyasetin bütün alanlarında hem yerelde hem genelde bu insanlara mutlaka ama mutlaka ihtiyaç var." diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber