Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 15:53 Yorum: 0

Başkan Başsoy’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Başsoy’dan Öğretmenler Günü Mesajı

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı. Başsoy mesajında; "Vatanın her karış toprağında ilim ve irfan bayrağının muhafazakârları ve cehalet illetine karşı verilen savaşın başkahramanları olan öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum.

Devletimiz ve milletimiz, milli hedefimiz olan muasır medeniyetler seviyesine ulaşma adına büyük başarılar elde etmiştir. Bu başarı, eğitim ve öğretim neferleri öğretmenlerimizin başarısıdır. Bu gün ülkemizde yaşanan siyasi karmaşaların ve bunun ekonomik etkilerinin en hafif şekilde atlatılmasını sağlayan lider siyasetçilerimiz, devlet adamlarımız, bilim adamlarımız, teknokratlarımız, bürokratlarımız her biri öğretmenlerin yetiştirdiği vatan evlatlarıdır. 15 Temmuz gecesinde milletimizin ezici bir çoğunluğu, milli bir duruş sergilemiş ve millet iradesine, demokrasiye, devletine, bayrağına ve vatanına sahip çıkmıştır. İşte bu millet de siz sağduyulu öğretmenlerimizin eseridir.

Cumhuriyetimizin 93. yılda kat ettiği mesafe ortadadır. Özellikle son 15 yılda yakalanan gelişme trendi ve kalkınma hamlesi ortadadır. Mustafa Kemal'in Gazi, Mareşal gibi unvanlarının yanında en az bunlar kadar kutsal bir unvanı daha vardır ki bu da "Başöğretmendir". Mustafa Kemal'in Başöğretmen unvanı ile anılmaya başladığı ve Millet Mekteplerinin açılarak hizmet vermeye başladığı gün olan 24 Kasım günü çok anlamlı bir karar ile Öğretmenler Günü olarak kutlana gelmektedir.

Bu önemli ve manalı günde, ülkemizde ve ilimizde görev yapan bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Dünyasını değişmiş bütün öğretmenlerimizi saygıyla, şükranla ve rahmetle anıyorum." dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber