Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Eylül 2014 - 11:08 Yorum: 0

Başkan Çakır, Akçadağ ilçesinde incelemelerde bulundu

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ ilçesinde incelemelerde bulundu.Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, ilçeye bağlı...

Başkan Çakır, Akçadağ ilçesinde incelemelerde bulundu

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Akçadağ ilçesinde incelemelerde bulundu.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çakır, ilçeye bağlı Kozluca Mahallesi'ndeki asfalt çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çakır, burada yaptığı konuşmada, bu sene kendilerini en çok zorlayan konunun, ülke genelinde yaşanan kuraklık olduğunu belirtti. 

En çok sıkıntının sulama suyu temininde kaynaklandığına dikkati çeken Çakır, "Sulama suyundaki sıkıntı, içme suyunun kaçak kullanılmasına sebebiyet veriyor. Kaçak su kullanımını yoğun bir şekilde denetliyoruz. Kaçak su kullananlara ağır cezalar uygulanıyor ama vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

İlçelerin yarısından fazlasının hem içme suyu hem de kanalizasyon şebekelerinin yenilenmesi gerektiğini vurgulayan Çakır, şunları kaydetti:

"Büyükşehir Yasası ile mahalleye dönüşen köy yollarımızda ciddi sıkıntılarımız var. Bugüne kadar güzel hizmetler yapıldı ama yapılanlar yeterli seviyede değil. Büyükşehir ile İl Özel İdaresinin güçleri de birleştirildi. Daha iyi hizmet nasıl yapabiliriz, daha kaliteli yolları nasıl yapabiliriz diye bunların çalışmalarını yapıyoruz. Büyükşehir olarak her bölgede taş ocakları kurmaya çalışıyoruz. İlçelerimizde yol yaparken merkezden malzeme taşımayacağız, her bölgenin taş ocakları olacak. Her bölgede PMT tesisleri ile seyyar konkasör tesisleri kuruyoruz. Böylece hizmetlerimiz hem daha az maliyetli hem de daha hızlı bir şekilde gerçekleşmiş olacaktır. Personel yapılanmalarımız ilçelerde kısmen de olsa tamamlandı. Daha kaliteli hizmeti getirmek için çalışıyoruz. Amacımız hizmetlerimizi artırarak sürdürmek.” 

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan ise yatırım ve hizmetlerinden dolayı Başkan Çakır ve ekibine teşekkür etti.

Yeni yapılan çalışmalarla yolların standardının yükseldiğine dikkati çeken Kazgan, "Merkeze uzak olan mahallelerimizin yollarındaki standartların artması, vatandaşlarımıza daha güvenli ulaşım imkanı sağlıyor. Bu güzel hizmetlerin yapılması, bizleri olduğu gibi vatandaşlarımızı da mutlu ediyor" açıklamasında bulundu. 

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber