Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 19 Aralık 2014 - 12:33 Yorum: 0

Başkan Çakır, "Kariyer Günleri'nin konuğu oldu

MALATYA (AA) - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün düzenlediği “Kariyer Günleri” programına konuk...

Başkan Çakır, 'Kariyer Günleri'nin konuğu oldu

MALATYA - Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünün düzenlediği “Kariyer Günleri” programına konuk olarak katıldı. 

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, İnönü Üniversitesi Kız Öğrenci Yurdu Sinema Salonu'ndaki programa, Çakır'ın yanı sıra Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Malatya Bölge Müdürü Necati Yavuzel ile öğrenciler katıldı.

Yavuzel, burada yaptığı konuşmada, bölge müdürlüğüne bağlı 4 ilde 14 binin üzerinde öğrenciye barınma imkanı sağladıklarını belirtti. 

Ülke gençliğine en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade eden Yavuzel, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır, bize daima destek olmuştur. Yardımlarını esirgememiştir. Bütün öğrencilerimizin huzurunda kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Çakır ise eğitim ve kariyer hayatına ilişkin anılarını anlattı.

Liseyi Darende ilçesinde okuduğunu belirten Çakır, "Okula gitmek için bir saatin üzerinde yol yürüyorduk. Zor koşullarda eğitimlerimize devam ediyorduk. O zamanki şartlarla şu anki şartlar arasında muazzam farklar var. Üniversitelerimizin şu an ki yapılanması çok iyi. Medeniyet yarışında ülkemizin iyi yerlere gelmesi adına eğitime yapılan yatırımlar çok önemli. Bu fark gelecekte ortaya çıkacak” dedi.

İnönü Üniversitesinin Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden biri olduğunu kaydeden Çakır, Turgut Özal Tıp Merkezinin de bölge insanının önemli ihtiyaçlarını giderdiğini vurguladı.  

Çakır, Malatya’nın yoğun göç veren ve aynı zamanda göç alan bir kent olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

“Malatya’dan dışarıya göçün önüne geçmek için ilimizi çağdaş ve yaşanabilir bir şehir haline getirmemiz gerekiyor. İlk göreve geldiğimizde bunun için çok önemli yatırımlar yaptık. Büyükşehir Yasası Malatya için aslında geç kalınmış bir karar. Büyükşehir ile birlikte kent tek elden yönetilecek. Malatya ile ilgili her öneriye, eleştiriye açığız. Özellikle gençlerimizin tavsiyelerini daha da önemsiyoruz." 

Kentin ulaşım, çevre ve su gibi özellikleri ve belediyenin bu alanlarda yaptığı çalışmalara ilişkin bilgiler veren Çakır, daha sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber