Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 31 Ağustos 2016 - 10:23 Yorum: 0

Başkan Çalkaya’dan üniversite hediyesi

Önce çocuklar, gençler ve kadınlar diyerek hizmetlerine yön veren Balçova Belediyesi, LYS'de başarıya ulaşan Balçovalı 305 genci bilgisayar ile ödüllendirdi.

Başkan Çalkaya’dan üniversite hediyesi

Önce çocuklar, gençler ve kadınlar diyerek hizmetlerine yön veren Balçova Belediyesi, LYS'de başarıya ulaşan Balçovalı 305 genci bilgisayar ile ödüllendirdi. 15 Temmuz'da ortaya çıkan devletin içine düştüğü acı tablonun eğitim eksikliğinden kaynaklandığını ifade eden Başkan Çalkaya, "Tek bir genci bile kaybetmemek için eğitime ağırlık vermeliyiz. Bir okulun kışın yakıtının bitmesini anlayamıyorum. Gerekirse makam aracımı satıp o okula yakıt alırım" dedi.

Eğitim kurumlarının fiziki yapılarının iyileştirilmesi ve eğitimin kalitesinin artırılmasına yönelik hizmetleri ile vatandaşların takdirini toplayan Balçova Belediyesi, 2016 Lisans Yerleştirme Sınavı'nı (LYS) kazanan Balçovalı öğrencileri yalnız bırakmadı. Başarılı 305 öğrenciye aileleri ile birlikte bir veda gecesi düzenleyen Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, her öğrenciye bir bilgisayar ve başarı plaketi hediye ederken, il dışında okuma hakkı kazanan öğrencilerin ilk gidiş-geliş yol ücretleri de belediye tarafından karşılandı.

İzmir'de eğitim kurumlarına yaptığı katkılarla eğitimin kalitesini artırmayı hedefleyen Balçova Belediyesi'nin 8 yıldır düzenlediği Üniversiteliler Veda Gecesi bu yıl Balçova Termal Otelde gerçekleştirildi. 2016 LYS sınavında bir üniversitede okumaya hak kazanan 305 öğrencinin aileleri ile katıldığı veda gecesinde Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Atilla Sertel, Murat Bakan, Musa Çam, Tacettin Bayır, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, CHP İzmir İl Başkanı Asuman Ali Güven ile Belediye Meclis Üyeleri de öğrencileri yalnız bırakmadı.

"Çocuklar cemaatin eline düşmesin diye yurtlar açtık"

Bu yıl sekizinci kez düzenlenen ödül töreninde öğrencilere bir sürpriz yapan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Türkiye'de bir ilke imza atarak sınavı kazanan her öğrenciye bilgisayar hediye etti. LYS'nin 4 farklı puan türünde dereceye giren ilk 12 öğrenciye ayrıca alışveriş çeki verilirken, il dışında okul kazanan tüm öğrencilerin ilk gidiş-geliş ulaşım bedelleri de Balçova Belediyesi tarafından karşılandı.

Göreve başladıklarında bugün üniversiteyi kazanan öğrencilerin ilkokul 1. sınıfa yeni başladığını anımsatan Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, "Biz meclis üyelerimiz ile birlikte çocuklarımızın eğitimi babalarının cüzdandaki paraya bağımlı olmasın diye hizmet ediyoruz. Eğer okullarınız perişansa, bu ülkede hala depreme dayanıksız okullar varsa kimse ortalıkta ben kamu yöneticisiyim diye gezmesin. Gerekirse makam arabanızı, elbisenizi satıp o okula yatırım yapacaksınız. Göreve geldiğimizde yetkimiz olmamasına rağmen okullara bu düşünce ile hizmet ettik. Çocuklarımız cemaatlerin veya başka art niyetli gurupların eline düşmesin diye 384 kişilik kız öğrenci yurdu açtık. Bize dediler ki koltuğunuzu kaybedersiniz. Biz, bir gencimizi kaybetmektense koltuğu kaybetmeyi göze almış insanlarız. Bugün devletin içine düştüğü tablonun nedeni eğitime önem vermemekten kaynaklanıyor" dedi.

"Bütçeden en önemli payı eğitime ayırın"

Öğrencilere bir de nasihatte bulunan Başkan Çalkaya, Balçova'daki 10 bin öğrenciyi kendi çocuğundan ayırmadığını belirterek, "Biz şu anda sizin ailelerinizin verdiği vergileri yönetiyoruz. Okuduğunuz okul Türkiye'nin neresinde olursa olsun, olur da başınız sıkışırsa ilk arayacağınız numara benim numaram olsun. Sizler ailelerinizin gece gündüz çalışarak elde ettiği imkanlar ile bu başarıyı elde ettiniz. Sizlerden isteğim bir gün bu ülkede yönetici koltuklarına geldiğinizde kullandığınız bütçelerden en önemli payı eğitime ayırın. Sizin gibi zor şartlarda okuyanlara her zaman adaletli davranın" diye konuştu.

Başkan Çalkaya’dan üniversite hediyesi

Başkan Çalkaya’dan üniversite hediyesi

Başkan Çalkaya’dan üniversite hediyesi

Başkan Çalkaya’dan üniversite hediyesi

Başkan Çalkaya’dan üniversite hediyesi

Başkan Çalkaya’dan üniversite hediyesi

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber