Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 18 Aralık 2017 - 16:03 Yorum: 0

Başkan Can: "Her yıl 3 milyon liralık enerji üreteceğiz"

Tarsus Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında olağanüstü toplanarak, 2017 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.

Başkan Can: 'Her yıl 3 milyon liralık enerji üreteceğiz'

Tarsus Belediye Meclisi, Belediye Başkanı Şevket Can başkanlığında olağanüstü toplanarak, 2017 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantı, açılış, yoklama ve saygı duruşu ile başladı.

05/12/2017 tarih ve 2017/13-1 sayılı Meclis Zabıt Tutanağının oylanmasının ardından Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nden gelen Mülkiyeti Tarsus Belediyesine ait olan, Şehitishak Mahallesi 796 ada 4 nolu parselde Dağıtım Merkezi tesis edilebilmesi için, hazırlanan haritada A ile gösterilen kısım üzerinde TEDAŞ Genel Müdürlüğü lehine 25 yıllığına bedelsiz olarak irtifak hakkı tesis edilmesi ile ilgili teklif meclis üyeleri tarafından oy birliğiyle kabul edildi.

Dilek ve temenniler bölümünde konuşan Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, olağanüstü mecliste toplanma gayelerinin Tarsus Belediyesi'nin üretken bir belediyecilik anlayışıyla bir an önce kendi elektriğini üretmeye başlaması için irtifak hakkı ile ilgili teklifi meclise getirdiklerini söyledi. Başkan Can, "İnşallah bu meclis kararımızdan sonra da Ocak ayında belediyemiz elektrik üretecek, mevcut şu anda 3 tane GES'le ilgili ihalemiz devam ediyor. Yeni Mahalle Pazar Yeri, Kırklarsırtı Pazar Yeri, Bağlar Pazar Yeri, Turkuaz Pazar Yeri, Canlı Hayvan Pazarı, Belediyemizin Fen Müdürlüğü ve arşiv binalarımızın üzerlerine güneş panelleriyle ilgili yaklaşık KDV dahil ihale bedelimiz 20 milyon TL civarındaydı. Bundan sonra inşallah hedefimiz her yıl 3 milyon TL'lik Tarsus Belediyemiz elektrik üretecek. Şehrimizde traktör pazarı kurulmasıyla ilgili arkadaşlarımız yol çalışmasına başladılar" dedi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi sunan Başkan Can konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İnşallah yakın bir tarihte traktör pazarı Traktörcüler Site yönetimiyle birlikte Traktörcüler Pazarı kuracağız. Hedefimiz gerek şehrimizdeki, gerek civar il ve ilçelerden gelecek vatandaşlarımız traktörlerini alıp satabilecekler. Şehrimize hareketlilik getireceğini düşünüyoruz. Aynı şekilde kamyon pazarı içinde çalışmalarımız mevcut. Ayrıca köylü kadın hemşehrilerimizin "Hanımeli Pazarı" adı altında kendi el emeği, göz nuru ürünlerini satabileceği bir projemiz mevcut. Yer konusunda Cumhuriyet alanı olarak düşünüyoruz ama proje genişledikçe yer değişebilir. 5 belde belediyemiz, 5 camimiz ve gösteri merkezimizdeki inşaatlarımız devam ediyor. Otelle ilgili son noktaya geldik. İnşallah Ocak ayı içerisinde ihalesini yapmayı planlıyoruz. Ayrıca toplu konutla ilgili bir çalışmaya başladık. Zorbaz vakfından bize geçen 28 dönüm 42 bin metrekarelik yer aklımızda. 2+1 ve 3+1 daireler olarak düşünüyoruz. Buralarda önceliğimiz gazilerimiz, engelli vatandaşlarımız, emekli vatandaşlarımız ve konut sahibi olmayan vatandaşlarımız olacak. Ödeme konusunda yüzde 25 peşin ve yüzde 75'ini 5-10 yıla yayarak ödeme planlarımız mevcut. Bu konudaki bankaların onayı da önemli olacak elbette. Ayrıca TOKİ, Kaleburcu ve Takbaş mahallelerimizdeki hazine yerleriyle ilgili bir ön inceleme yaptı. Bende bu hafta TOKİ Genel Müdürümüzle görüşerek, Kaleburcu ve Takbaş yapılsın ama Tarsus'un coğrafi ve stratejik konumlarına ilgili de bir çalışma beklediğimizi kendisine belirteceğim. Fevziçakmak karakolu karşındaki alandaki boşaltma işlemleri gerçekleştirildi. Yer 14 dönüm üstünde yüksek hattı var. Bu hattın kaldırılıp belirli bir kısmının Gençlik ve Spor Bakanlığımızın "Gençlik Merkezi Projesi" için verme durumumuz var. Valimize ve Bakanımızla gençlik merkezinin burada yapılmasıyla ilgili görüştüm. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz beyle yaptığımız görüşmede Adile Hala heykelinin Tarsus istasyon kavşağındaki havuza yapılacağını söyledi. Adile Çavuş şehrimizin milli kahramanlarından biridir. Atatürk'ün Tarsus'u ziyaretinde atamızın ayaklarına kapanmıştır. Atamıza onun kim olduğu hatırlatılınca da o meşhur sözü Tarsus'umuza söylemiştir, "Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın" demiştir. Meclisimizde aldığımız kararlar hayırlı uğurlu olsun."

Başkan Can: "Her yıl 3 milyon liralık enerji üreteceğiz"

Başkan Can: "Her yıl 3 milyon liralık enerji üreteceğiz"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber