Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Eylül 2016 - 13:38 Yorum: 0

Başkan Çelik zabıtayla kahvaltıda buluştu

Şehzadeler Belediyesi Zabıta teşkilatının 190. kuruluş yıldönümü nedeni ile eski ve yeni zabıtaları kahvaltıda buluşturdu.

Başkan Çelik zabıtayla kahvaltıda buluştu

Şehzadeler Belediyesi Zabıta teşkilatının 190. kuruluş yıldönümü nedeni ile eski ve yeni zabıtaları kahvaltıda buluşturdu. Zabıta teşkilatının köklü bir kuruluş olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Zabıta teşkilatımızın 190. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun" dedi.

Şehzadeler Belediyesi Zabıta teşkilatının 190. kuruluş yıl dönümü nedeni ile Zabıta personeli ve emekli zabıta ile öğretmen evinde bir kahvaltı programında bir araya geldi. Manisa Öğretmen Evi'nde düzenlenen kahvaltı programına Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Belediye Başkan yardımcısı İsmail Önal, Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi, emekli zabıta memurları ile Şehzadeler Belediyesi zabıta personeli katıldı.

Zabıta personellerinin zor şartlar altında görevlerini üstün gayretler yerine getirdiklerini ifade eden Şehzadeler Belediyesi Zabıta Müdürü İsmail Çiftçi "1826 yılında kurulan teşkilatımız 190. yılını kutlamaktadır. Zabıta Teşkilatı zor ve riskli koşullarda görev yapan zabıta çalışanları aldıkları sorumluluğu üstün gayretle yerine getirmektedir. Belediye sınırları içinde düzeni halkın huzurunu ve sağlığını korumakla yükümlü olan zabıta personelimiz zor şartlar altında görev yapmaktadır. Zabıta teşkilatı her zaman vatandaşa yol gösterici giydiği üniforma ile halkın esenliğine hizmet etmektedir. Önce insan anlayışıyla hizmet üreten zabıtalar bu amaç doğrultusunda fedakârca çalışmaktadır. Zabıta memurları her gün yüzlerce olayla karşı karşıya oldukları silahlı, bıçaklı, taşlı, sopalı saldırılara maruz kaldıkları halde hem savunma anlamında hem de mevzuat anlamında hala korumasız durumdadır. Zabıta çalışanları 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun belirlediği süre ve zamana bağlı çalışmamakta, günün her saatinde yerel yönetimlerde kolluk kuvveti olarak görev yapmaktadır. Zabıta çalışanları diğer kamu çalışanlarından farklı olarak uzun süreli olarak, gece gündüz demeden görev yapmaktadırlar. Zabıta personellerine yıpranma hakkı tanınmalı, fiili hizmet zammından faydalanılması sağlanmalıdır. Bu vesile ile gece-gündüz, bayram-tatil demeden halkın huzurunu ve sağlığını tehdit eden unsurlara karşı mücadele eden Zabıta Teşkilatımızın 190. kuruluş yıldönümünü kutluyorum ve başarılar diliyorum" dedi.

"Zabıta teşkilatı köklü bir kuruluştur"

Zabıta teşkilatının kuruluşunun Osmanlı dönemine dayandığını ifade eden Belediye Başkan yardımcısı İsmail Önal, "Bazı insanlar Türkiye Cumhuriyetinin ve bütün kuruluşlarının başlangıcını Cumhuriyet tarihi ile özdeşleştiriyor ve Türkiye Cumhuriyetinin kökünün sığ topraklar üzerinde olduğunu ima etmeye çalışıyor. Ancak Zabıta ve Jandarma gibi bazı kuruluşlarımız Türkiye Cumhuriyetinin kökünün çok daha derinlerde olduğunu gösteren kurumlardır. Bugün Zabıta teşkilatının kuruluşunun 190.yılını kutluyoruz. Kuruluş yılı itibarı ile Osmanlı döneminde gelen nadir kuruluşlarımızdan bir tanesidir Zabıta teşkilatımız. Zabıta teşkilatımızın 190. kuruluş yıl dönümünü kutlu olsun" dedi.

"Zabıta teşkilatına mensup olmak büyük bir şereftir"

190 yıllık Zabıta teşkilatında görev yapmanın şerefli bir görev olduğunu ifade eden Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, "Böylesine anlamlı bir günde davetimize icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Bugün siz zabıta arkadaşlarımızla sabah kahvaltısında bir arada olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu da ifade etmek istiyorum. Zabıta teşkilatı 190 yıllık geleneği olan çok köklü bir teşkilat. 190 yıllık bir teşkilatın mensubu olmanın da ayrı bir şerefi olduğuna inanıyorum. Bugün aramızda zabıta teşkilatında hizmet etmiş olan büyüklerimiz var. Bizler vefalı olmalıyız. Bugün grev yapanlar bir gün görevlerini tamamlayacak. Zamanında görev yapıp vazifesini tamamlamış olanlara karşı da vefamızı, saygımızı her zaman göstermeliyiz. Bugün istedik ki Zabıta teşkilatının 190.kuruluş yıl dönümünde şuan görev yapan zabıtalarımız ile daha önce görev yapmış olan abilerimiz bir araya gelsin ve bir kaynaşma olsun. Bu hassasiyetlerinden dolayı bugün burada olan herkese çok teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemlerde Zabıta teşkilatlarında hizmet etmiş olan abilerimize çok teşekkür ediyorum. Kimi zaman onlar belki bize göre daha zor şartlarda görev yaptılar. Böylesine imkan yoktu ve personel olarak ta daha azdı. Bugün bizlerin şikayet ettiği birçok konu belki onların geçmişte hayaliydi. Türkiye büyüyor, güçleniyor, artık daha iyiye doğru gidiyoruz. Ama bugünlere gelebildiysek bizleri bugünlere taşıyan büyüklerimizi, daha önce bu ülke için, belediyeler için, zabıta için emek sarf etmiş olan herkesi, her zaman hayır ve dua ile anmamız gerekiyor. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" dedi.

"Halkımıza güler yüzle hizmet ediyoruz"

Şehzadeler Belediyesi Zabıta teşkilatının vatandaşlara güler yüzle hizmet ettiğini ifade eden Başkan Çelik, "Şehzadeler olarak bizim zabıtalarımızın görevi esnaflarımıza ceza yazmak değildir. Halkımızdan hata yapanlar olabilir, bizler güler yüzle onlara gidip uyarmalıyız. Ancak insan sağlığını tehdit eden konular olursa bununla ilgili bir uyarı söz konusu olamaz, en sert şekilde bununla ilgili müdahalenin de olması gerekir. Ancak onun dışında ki basit sorunlarla ilgili öncelikli olarak ikaz edelim şeklinde görevimizi yürüttük ve bu şekilde de devam ediyoruz. Tüm zabıta arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Ufak tefek aksaklıklar olmasına rağmen genel olarak bu ilke çerçevesinde 170 bin nüfuslu ki gündüz nüfusumuz ticaret merkezlerinin çoğunluğunun Şehzadeler'de olması nedeni ile çok daha fazladır, bu nedenle burada zabıta hizmetlerinin çok yoğun oluyor. Bütün bu yoğunluğumuza rağmen bizler hem halkın menfaatlerini korumak ve kamu düzenini tesis etmek için çalışıyoruz. Hem de diğer bir taraftan esnaflarımıza olabildiğince sıkmadan kurallara uysunlar diye uyumlu bir şekilde hizmetlerimizi yapıyoruz. Zaman zaman suistimallerin olduğunu da görüyoruz. Bu suistimaller bizleri üzüyor. Bizler kamu düzenini tesis etmek için görevlerimizi yapıyoruz. Tüm iyi niyetimize rağmen bu tür suistimaller olduğunda da bunlarla ilgili olarak ta gerekli yasal işlemleri de yapmak zorunda kalırız. Tekrardan zabıta teşkilatımızın 190.yılı kutluyor, geçmiş dönemlerde zabıta teşkilatına hizmet etmiş ancak ebediyete intikal etmiş olan zabıtalarımızı da rahmetle anıyorum. Emekli olan büyüklerimize hayırlı, sağlıklı uzun ömürler diliyorum. Görev yapan tüm mesai arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. Rabbim el birliği ile alnımızın akıyla memleketimize hizmet etmeyi nasip etsin" diye konuştu.

Kahvaltı programının sonrasında zabıta personeli ile hatıra fotoğrafı çektiren Başkan Çelik emekli olan zabıta memurlarına hediyeler takdim etti.

Başkan Çelik zabıtayla kahvaltıda buluştu

Başkan Çelik zabıtayla kahvaltıda buluştu

Başkan Çelik zabıtayla kahvaltıda buluştu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber